WikiEnx.com

Akvarij loricariidae: vrste, opis, slika

Od veliku raznolikost somoobraznyh možda „loricariid” ili loricariidae imaju najneobičniji vrste. Njihovo ime potječe od riječi „Loris-ka.” Tako smo pozvani u starom Rimu legionara oklopa. Cijelo tijelo ove vrste riba prekrivena simetrično raspoređeni lamela, koje su spojene zajedno.

Opis som

Lanac obitelj može se podijeliti u pet sub-familija, koji broj sedamnaest rodova i više od dvije stotine vrsta. Za razliku od drugih vrsta soma, loricariid nisu grabežljivci. Temelj njihove prehrane sastoji se od algi i biljaka lišće.

A sada ćemo se usredotočiti detaljnije o najpopularnijim vrstama.

ancistrus zvjezdaste

ovaj mail som akvarij relativno male veličine. Njihova tijela su izdužene i spljošteni, prekriven teškim ljestvica (besplatno samo za trbuh od nje ostalo). Usta sliči kapicu. To je u obliku roga strugala koji omogućuju ribe struže hrane s različitim čvrstim površinama (npr algi).

Loricariidae biser tijelo i peraje obojene su u gustom i zasićenoj crnoj boji, s raspršenje bijelih i plavih malih točaka koje se s godinama postaje svijetlo smeđa nijansa. Na perajama maloljetnika može vidjeti bijeli rub, što na kraju nestaje.vrste loricariidae

Muški razlikuje posebni kožnate razgranati šiljcima koji se nalaze na bočnim stranama glave. Stručnjaci ih nazivaju tentakulami. U žena, ti procesi nisu dostupne na svim ili vrlo slabo razvijena. Muški obično znatno veći od ženki i mogu doseći dužinu od 8 cm.

Video: Mike hranjenje som rakovi štapići 2016

ancistrus obični



Loricariidae, vrste koje su vrlo raznolike, drugačije od drugih stanovnicima akvarija karakterističan, pomalo spljošten oblik tijela. Nije iznimka Ancistrus obični. Njegov oblik tijela - što je suza oblika, spljošteno. Glava je prilično velik. Usta je usisna čašica, a lijevak poput outgrowths (buldožeri).

Video: Cock # #HalfMoon - opis tipa. Odgovori na pitanja pretplatnika.

Cijelo tijelo ribe prekrivena „oklopa”. Parusovidny leđna peraja u mirnoj uz tijelo. Peraje oslikani u različitim nijansama sive boje sa svijetlo žućkasto nijansu. Po cijelom tijelu raspršena svijetle mrlje.loricariidae akvarij

Izvana, mužjaci su više vitko tijelo. Oni su veći nego kod žena leđna peraja i rep - je mnogo širi. Mužjaci imaju boju kožasti izrasline, koje su odsutne u ženki.

Gipantsistrus zebra

Loricariidae ove vrste imaju svijetle boje koje ih brkati s drugim vrstama nemogućim. Ovaj pojasima crno i bijelo, zbog čega je riba tako je dobio ime.

Gipantsistrusa izdužena glava, oči su posađene vrlo visoka. Ako na to gledate odozgo, možete vidjeti da je oko spaja široku bijelu prugu, od kojih su četiri pretapaju. Gornja čeljust ima sedam ili osam dugih zakrivljene zube sa svake strane, koji račvati do ruba. Donja vilica je opremljena sa samo osam duboko rašljastim zuba.vrste loricariidae

Stražnja peraje riba ima V-oblik. U odraslih, sve peraje su ukrašeni bijelim i crnim prugama.

Mužjaci su puno veći od ženki. Prsni peraje imaju trnje. Ove izrasline su isti i na usta. Ženke su zaobljenije trbuh. U početnom akvariju, ove ribe ne rastu više od 9 centimetara. Oni žive u zatočeništvu za desetak godina.

brokata gliptoperiht

To loricariidae - san svakog aquarist. To je zbog njihove vrlo impresivan izgled. Brokat gliptoperiht je izdužena i blago spljošteno tijelo. na njegovu svijetlosmeđa pozadini razbacane smeđe mrlje. Leđna peraja ima oblik jedra. Som je razvio odličan oralni lizalicu, zbog čega su se pričvrstiti na površinu staklo akvarija tako teško da je njihov je teško otrgnuti od nje. Oko usta se može vidjeti na donjem podebljanog antene koje su obrubljen puta kože.loricariidae

Duljina brokat som narasti i do 60 cm. Mužjaci veći, tanak i boja puno jače nego kod žena. Na prsnim perajama jasno vidljivi impulse.

sadržaj

Lanac som živi i dobro razvijati u zajedničkom svježe vode s temperaturom od + 26 ° C. U ovom slučaju to bi trebao biti neutralan kiselost, mala odstupanja dopušteno.

u akvarij ukras češće koristi umjetne biljke. Iz dnevnog dobrodošli travu s dobrim sustavom korijena - cryptocoryne, Echinodorus.loricariidae

Som dovesti osamljeni život, ne vole svjetlost, izaberite isključen. Ove ribe su potrebni brojni skloništa. Oni mogu postati kamenje, korijenje, vinova loza, gdje bi mogli biti sami, opustiti ili samo san. Akvarij bi trebao biti postavljen snags da je za soma su izvor jestivih pulpe.

hranjenje

Ove ribe su svejedi, ali osnova njihove prehrane sastoji koretra, bloodworm, crni kruh, Tubi- fex, nemasno meso, Daphnia, te posebnu suhu hranu. To je hrana bila puna, hraniti soma spirulina tablete.

Video: Jezero i riječne ribe

Neke vrste lanca oklopnih soma vole povrće hranu. Posebna prehrana zahtijeva samo izraženije predatora.

Loricariidae - uzgoj

Dok se priprema za razmnožavanje riba mora biti raznolika i bogat hranjenja uživo hrane. U ovom trenutku, ženke i mužjaci sjede bolje u različitim kapacitetima. Mrijest treba imati volumen od najmanje 20 litara i visinu od 20-25 cm. To se ulije svježu vodu iz slavine. U roku od dva dana od mrijesta gazirano. Zatim nekoliko grmova biljaka mogu biti smješteni u njemu, sa solidnim i široka lišća. Temperatura vode se smanjuje na 2-3 ° C, ali to ne bi trebao biti ispod + 18 ° Cuzgoj loricariidae

Lanac som mrijest posađeno u večernjim satima, po stopi od jedne ženske tri mužjaka. Mrijesta obično počinje u jutarnjim satima.

Ova vrsta akvarijske ribe ima zanimljivu značajku - oni postaju dekorativni sa svakim sljedećim mrijesta. Često som mrijeste u spremniku zajednice. U tom slučaju, jaja, zajedno s podlogom kako bi se preselio u zasebnu posudu.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Akvarij riba: naslov, opis i sadržajAkvarij riba: naslov, opis i sadržaj
Iznenađujuće Platypus: akvarij riba za početnikeIznenađujuće Platypus: akvarij riba za početnike
Što je to, riba-zmaj (Arowana)?Što je to, riba-zmaj (Arowana)?
Puževi zavojnice: opis, sadržaj, reprodukcijaPuževi zavojnice: opis, sadržaj, reprodukcija
Vrsta akvarijske ribe i kompatibilnosti različitih vrsta (vidi tablicu)Vrsta akvarijske ribe i kompatibilnosti različitih vrsta (vidi tablicu)
Riba za male akvarij: kako odabratiRiba za male akvarij: kako odabrati
Som zaglavi: opis, prehrana, razmnožavanjeSom zaglavi: opis, prehrana, razmnožavanje
Koje su najviše nepretenciozan akvarijske ribe?Koje su najviše nepretenciozan akvarijske ribe?
Crvena tetra ribe ili minor-: obilježja sadržaja u akvarijuCrvena tetra ribe ili minor-: obilježja sadržaja u akvariju
Obična ancistrus: uzgoj i plava somObična ancistrus: uzgoj i plava som
» » » Akvarij loricariidae: vrste, opis, slika