WikiEnx.com

Pravoslavni rituali i tradicije: Kada je dan anđeo Olga

Video: Projekt 60sec №461. Pravoslavci slave Dan krštenja Rus'

Kao što je poznato, krštenik, istaknuo ne samo rođendan, ali i dan anđela, koji ga je imenovao za pokrovitelja i pomagačima. To je obično jedan od svetaca, čije pamćenje crkvene počasti i redovito slavi svoj imendan. Među prvim ženama Rusije, posljednji kanonizacije, postalo je Vojvotkinja Olga.

Video: Pravila i tradicija

Dan anđeo Olgaanđela dan je došaodan anđeo Olga pada na nekoliko datuma. Najpoznatiji je 24. srpnja, a to je povezano sa svetim Olga, ruski princeza, prvi usvojeni pravoslavlje među državnika Kijevske Rusije. Priča ove izvanredne žene je vrlo zanimljiva i poučna. Kao supruga Igora iz lijepom vrste Rjurik, ona nije ograničena na ulogu domaćice, pedagog djece ili asistenata muža u pitanjima poslovanja. Princeza naučiti čitati i, što je, naravno, inteligentan i razuman, to je bio desna ruka za vrijeme vladavine Igora države. Nije iznenađujuće, naziv dan Olga je povezan s tom ženom.

Video: Danas pravoslavci slave Apple Toplice

Kada je princ umro u jednoj od vojnih pohoda, njegova supruga brinula za sve uzde vlasti. Ona je zaronio u zamršenosti državne vlasti i da se nosi s teretom više nego uspješan. Pa čak i kad je sin Svyatoslav, nasljednik Igora, bio je u stanju da se krene na prijestolje u Kijevu, majka je često ga je zamijenio do mladog princa u borbi protiv neprijatelja. Usput, i Olga sama nije ustati pod zastavom i odvezli do izrazaja. A njezina osveta za suprugove smrti postao legenda za sva vremena.

Dan Angel Olge - praznik kršćanina, te da je vjera osuđuje sve krvoproliće i ubijanje, tim više što je okrutno, ali u vrijeme kad su počinjeni, princeza je još uvijek bio poganin, iako su mnogi čuli za nove religije, i to je bio zainteresiran živo. I općenito, nego kad je ne bavi! To proširio izvan kneževini, pridružili novi kopnenih kompetentno doveli monetarnim izračunima, jačanje kaznu- mudro usmjeriti vanjskih poslova, donosi slavu i poštovanje među ruskim susjedima. To je bio pod njezina vlada u Kijevu počeo graditi prvi kamen zgrade.

U dobi od gotovo 60 godina, Olga otišao u Bizantu, kako bi ojačao poziciju u kneževini Konstantina vladar očima. Njezina ljepota, zajedno s inteligencijom, dostojanstvo i mnogim drugim kvalitetama tako osvojila i oduševio princa, koji je odlučio oženiti ruski Olga. Dan anđeo Datum OlgaMeđutim, ne želeći brak i ne mogu poreći pravo, ona je došao gore sa pametan potez. Konstantin je već kršćanin. Da bi se kombinirati s njim brak, princeza treba biti kršten. I Olga pitao Konstantina da joj bude kum. Briljantna potez, dostojan jednog diplomata iz sofisticiran! Tako princeza i izbjeći nepotrebno njezin brak, a još snažniji kada je povezan s Bizant razvija i raste drevna kraljevstva. Postala je prvi ruski svetac krstio još dugo prije nego što je došao u Rusiju. Usput, je li ovo unuka Olga - Oleg Svyatoslavovych. Dakle, dan posvećen je Olga Angel, prije svega, ona je - princeza od Kijeva, u kršćanstvu - Elena.

Dan Olga imendan imeslavna tradicija

Video: odmor za lesnichanok, nazvan Olga

Događaji koji pamtimo, dogodio se vrlo dugo - čak u 9. stoljeću. Mnogo vode tekla od tada. U kalendaru su druge žene sa istim imenom - novi Mučenika. A možda sada nekoliko puta kako bi proslavili njegov imendan Olga. Datum svaki povezan s tragične sudbine ove ili one žene, u jednom trenutku je pretrpjela zbog svoje vjere. Ovaj 10. veljače ožujka number- - 6. i 14-e na 17. srpnja i 24. studenog e - 23..

Najnoviji Datum zanimljiva je i sudbina. Ona je povezana s Olgom Maslennikov, koji je rođen u posljednja tri desetljeća 19. stoljeća u gradu Kalugi. Ona je ubrzo došao u vjeri i cijeli život je pomogao u službi na lokalnoj hrama. U strašnoj 1937., na vrhuncu staljinističke represije, uhićena je i potrebno za svoja uvjerenja. Za tvrdoglavosti i neposlušnosti duže ne mlada žena osuđen je na 8 godina u logorima. Ona nije preživio, a polovica tog pojma - umro je od teškoća, backbreaking fizičkog rada i iscrpljenosti. Godine 2000. njezin sveca. Dakle, postoji još jedan Saint Olga, rođendan (naziv dana) koji se slavi 23. studenog i 11. veljače.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Guzeeva mlada kći pretvori u lijepe djevojkeGuzeeva mlada kći pretvori u lijepe djevojke
Kako se zove dan Elena? Idemo saznatiKako se zove dan Elena? Idemo saznati
Što je ime Olga? Da vidimo!Što je ime Olga? Da vidimo!
Igor post. Board Igor Rjurik. Unutarnje i vanjske politike kneza Igora StarogIgor post. Board Igor Rjurik. Unutarnje i vanjske politike kneza Igora Starog
Kada Olga rođendan? Koji dan Olga slavi ime dana u crkvenom kalendaru?Kada Olga rođendan? Koji dan Olga slavi ime dana u crkvenom kalendaru?
Kada je naziv dan Denis?Kada je naziv dan Denis?
Olga težak: biografija i osobni život voditeljOlga težak: biografija i osobni život voditelj
Olga dibtseva - Ruska zvijezda serijeOlga dibtseva - Ruska zvijezda serije
Olga stroj - glumica koja je igrala Sofiju u filmu „pomorskih kadeta,…Olga stroj - glumica koja je igrala Sofiju u filmu „pomorskih kadeta,…
Zvjezdani Biografija: Olga Kabo - talentirana glumica kazališta i filmaZvjezdani Biografija: Olga Kabo - talentirana glumica kazališta i filma
» » » Pravoslavni rituali i tradicije: Kada je dan anđeo Olga