WikiEnx.com

Korsun Ikona Bogorodice: Vrijednost

To je, uz ono što ljubav je nagnut nad njegovom sinu svetom Majke Božje, kao usko je pritisnuo svom schochke i što milost gleda svakoga tko čučne uz molitve njezinu sliku, on dokazuje koliko je volio ovo bezgrešno i Presvete Djevice svoga sina i sve ljude , Koliko svjetla u tim dna očima, koliko ljubaznost, koliko predanost! Gledajući ove čudesne ikone, želim zaboraviti na sve gorućim pitanjima i svjetovnim poslovima.

Korsun Ikona Bogorodice

Tko je napisao ovaj veliki sliku

Prema legendi, Korsun ikona Gospe napisana Apostol Luka. Sveta Majko Božja, čim je vidjela Svetište, oni su bili izvan sebe i rekao sljedeće riječi: „Milost rozhdshegosya od mene i moje biti s ikonom shoyu”.

Video: Majka Božja Korsun

ikona Opis

Na žalost, s vremenom, malo ikona će promijeniti boju. Kupila je tamnu nijansu, ali unatoč tome, s lica nevjerojatnom snagom i nastavlja do današnjeg dana.

Duljina svetišta - 80 cm, širina - 62,3 cm, vanjska odjeća Bogorodice u crvenom, na dnu -. tamno plava. Beba je prikazan u tamno zeleno odjeću. Na poleđini možete vidjeti sliku svetištu sv.Ikona ima vrlo zanimljivu Posebnost - što je plechnoe sliku Djevice i njezinog djeteta. Umjetnik pažnja je najviše fokusiran na kretnje i izgled Marije i Isusa. Luka htio prikazati beskrajnu ljubav i pokroviteljstvo Blažene Djevice na svijetu.

Vrlo rječito opisuje ruke i prste. U desnoj ruci Dijete komprimirani svitak, a lijeva - mafory Djevica. Rukama Blažene Djevice nježno zagrliti Isusa, pokazujući kako je ona njeguje njezina Sina.

Ovaj opis je pravi ikona. Tu su i kopirane slike, koje su također od velike važnosti za vjernika.

ikona opis

Zanimljivi događaji i kronologija

O tome kako je čudesan svetište bilo na području Ruske zemlje, reci dvije legende, mi ćemo vam reći.

Vladimir Veliki

Prva legenda kaže da je Kijev princ Vladimir je bio nestrpljiv da vezivati ​​uz bizantskog cara, kako da mu pomogne suzbiti pesky pobunjenike. Za to je wooed svoj šarmantan sestru Annushka. Ona je pristala da se uda za princa. Jedina prepreka za brak Vladimira imali vjere, jer je bio poganin. Anna inzistirala da princ pretvara u kršćanstvu, na koje se brzo dogovorili da zaslužuju povjerenje ljepote.

Video: Gospa od Korsun. Kashin pravoslavna

Kasnije, u gradu Korsun je svečana vjenčanje Vladimir i Anna. Nakon ovog važan događaj je par otišao u Kijev. Na njihovom dugom putu, i blagoslovljen je isti Korsun Ikona Majke, koju je princ je sa sobom u domovinu. Iz Kijeva slika je u Novgorodu, a zatim - u Moskvu, gdje je bio smješten u katedrali Kremlja Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Hram Korsun Ikona Bogorodice

Eufrozina od Polock

Druga legenda kaže da je ikona Korsun, čija je vrijednost je ogroman, ima u Rusiju zahvaljujući naporima velečasnog Eufrozina. Krajem 12. stoljeća pod vodstvom njega je izgrađen samostan, koji je vrlo potreban u ikonama. Nakon saznanja da postoji čudotvorna slika Efezu, koji je napisao apostol Boga Luke Yefrosinya odmah poslao glasnika sa zahtjevom da bi Michaelu samostan svetih ikona. Bizant je pristao i Korsun ikona Majke otišao Polock. Usput, Michael je posjetio grad Korsun, otuda i ime.

Daljnje sudbina ikone

U 1239., sv eufrozina oženiti svoju voljenu pra-nećakinja Aleksandra Nevskog Yaroslav. Njihov brak blagoslovio Polock Korsun Ikona Bogorodice, a zatim donio joj je djevojka poklon. Kasnije, Aleksandar je dao ikonu Toropets grada. Kao što je spomenuto u legendi, svetišta nekoliko puta čuvala je grad od brutalnog napada Litvanci. Tisuće ljudi molili pred svetim lice tijekom strašne epidemije koja je pogodila Toropets. Kada je u 1812 grad pristupio francuski, mještani u strahu za Svetište, oni ju je odveo na periferiji. Nakon toga Toroptsev bila je vijest da je Napoleon odlučio promijeniti svoju rutu i krenuo oko gradskog strane. Onda opet je uzeo utočište crkvu Korsun ikonom Majke Božje.

Video: Korsun Ikona Majke

Godine 1917. crkava diljem zemlje bili izloženi u propast. U strahu za Svetište, svećenici odlučili dati ikonu za spremanje ruski muzej (St. Petersburg). Nakon završetka represiju hrama Korsun Ikona Bogorodice u više navrata pokušao da se vrati sliku na izvornim zidove, ali su vlasti odlučile da se svetište je vlasništvo države, a odbio je dati. Ikona Korsun Majke Božje do danas čuva u ruskom muzeju.

Crkva Korsun Ikona Bogorodice

restauratori pogreškama

Nakon što je svetište prošao u posjedu Ruske muzeju u Petrogradu, poznati stručnjaci poručio je vratiti ikonu. Oni su toliko zauzet sa svojim radom da su napravili veliku grešku misleći da čiste slike čađi. U stvari, to je bio tamne kože Djevice i njezinog djeteta. To je kako su prikazani u drevnim bizantskim slikama.

Što moliti pred ovom slikom?

Za sedam stoljeća ikona pomaže vjernicima da se nosi s oboljenja, nevolje i tuge. Prije lica Korsun Majke Božje molite za oslobođenje od boli, tuge, od mentalnih i fizičkih bolesti siromaštva. Poljoprivrednici i poljoprivredni radnici su pitali za poboljšanje vremena i prikupiti bogatu žetvu.

Ikona Korsun vrijednost

Molimo Djevicu Mariju otvorena srca i predanosti, a vi ste sigurni da se čuje.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Ikona Vladimir Majke Božje: značenje i povijest. Molitva Vladimir ikonom Majke BožjeIkona Vladimir Majke Božje: značenje i povijest. Molitva Vladimir ikonom Majke Božje
Pomoć od viših sila za sve prigode: ikona „uma dodajući”Pomoć od viših sila za sve prigode: ikona „uma dodajući”
Veliki kršćanski svetišta: Što čini Gospu od KazanaVeliki kršćanski svetišta: Što čini Gospu od Kazana
Ikona „Kazan božanska majka”: povijest otkrića i važnostIkona „Kazan božanska majka”: povijest otkrića i važnost
Kazan Ikona Bogorodice. Značenje i povijestKazan Ikona Bogorodice. Značenje i povijest
Hram Majke Božje „suveren” u Chertanovo i njegovoj povijestiHram Majke Božje „suveren” u Chertanovo i njegovoj povijesti
Svetišta draga srca svojega ikona „Neočekivana Radost”Svetišta draga srca svojega ikona „Neočekivana Radost”
Tihvin Ikona Majke Božje: značenje i povijestTihvin Ikona Majke Božje: značenje i povijest
Ikona „Iver božanske majke”: vrijednosti i opisIkona „Iver božanske majke”: vrijednosti i opis
Pitam-radno Iberijskog Majku Božju. Vrijednost u povijesti istog imena i samostana ruskiPitam-radno Iberijskog Majku Božju. Vrijednost u povijesti istog imena i samostana ruski
» » » Korsun Ikona Bogorodice: Vrijednost