WikiEnx.com

Crkva Ilije proroka u Cherkizovo. Iliinskaya Crkva u Cherkizovo

Moskva Crkva Ilije Proroka u Cherkizovo podignut je 1690. godine. Ranije je ovo mjesto u 1370. bila je drvena crkva, koja je izgorjela.

Baza hrama

povijest Crkva je povezana s poviješću sela - Cherkizovo. Poznato je da je sagrađena u XIV stoljeću. Selo je dobilo ime po svom vlasniku - Prince Serkiza da nakon krštenja, Ivan je postao Serkizovym. On je bio rodom iz Zlatne Horde. Međutim, njihovo selo u vlasništvu Serkizov dugo, jer je ubrzo prodan njegov kolega plemena - Ilya Ozakovu. Priča ide da je bio vrlo pobožan čovjek. Iz poštovanja svog nebeskog zaštitnika - Ilya Poslanika, on je naredio da se izgradi hram. I Iliinskaya Crkva u Cherkizovo sagrađena.

Crkva proroka Ilije u Cherkizovo

Ona je smještena na obali Pine River, u vrlo slikovitom mjestu. Pine River je pravo pritoka Hapilovki, njegov izvor je u Golyanovo području. Njegova dužina - 9 kilometara. Danas veliki dio kanala je zatvoren u cijevi. samo zahvaljujući Cherkizovsky ribnjak na obali od kojih stoji crkva, ljudi sjetiti gdje je rijeka nekad tekla preko površine. Sada teče u spremnik duž istočne obale akumulacije.

Video: Crkva proroka Ilije u Cherkizovo

Drvena crkva. kameni hram

Hram u CherkizovoStone Temple u Cherkizovo sagrađena na mjestu drvene crkve, kada je još bio prigradski rezidencija Metropolitan opisao Alexy. Do 1764. godine selo je vlasništvo moskovskih metropolita, nakon nekog vremena crkva je postala župna.

U 1883 je bio priključen na kapelama, te blagovaonice, u 1899. - zvonik sa tri sloja. Ukras od ikonostasu su uključeni u XIX stoljeću, mali groblje ograda - kao u to vrijeme. To je grob Ivana Jakovljević Koreyshi - Moskva poznatog vidovnjaka, lokalnu budalu i sveca (godine života: 1783-1861). Dok crkva nije zatvoren, kada je djelovao u nedjeljnoj školi za sve stanovnike sela.

CHerkizovskaja gradsko i patrijarhalnih vikend

U selu se svidio Metropolitan AleXY - ministra Moskve i cijele Rusije, i to: svoju slikovitoj lokaciji, okolne prostore, blizina Moskvi. U 1360, on je odlučio da kupi selo, ne samo za sebe nego i za njegove nasljednike u rangu. Od Cherkizovo je postao jedan od glavnih posjeda katedrali u Moskvi Chudov samostan, opatija s velikim i prostranim dvorištem i dobro razvijene ekonomije u vilu.

Video: Oko Cherkizovsky (biskupa) ribnjak

iliinskaya Crkva u Cherkizovo

Za Metropolitan AleXY hram proroka Iliju postao mjesto odmora i samoće. U njemu, on je lako mogao osvrnuti na svoj životni put prešao, povrate snagu, što bi bilo korisno za njega u budućnosti, ili jednostavno da vidi njemu bliskih osoba. Kada je metropolit cijele Rusije umro, Cherkizovo odavno ljeto spavaonici mitropolit Moskve.

Video: 5 minuta hrama

Kada je obnovljena patrijaršiju, patrijarha cijele Rusije, bio je mitropolit Moskve, Kolomna i St. Tikhon čudotvorac. Počeo je zvati davanje patrijarha.

Tijekom svoje povijesti, crkva dvorište je obnovljena mnogo puta. S njegova povijest vezana za sveca i metropolit Inocent, po čijem nalogu je bio napravljen, još restrukturiranje u sredini XIX stoljeća.

Video: Crkva proroka Iliju Vorontsov polja

Hram u sovjetske ere

U sovjetskim vremenima, većina crkava u Moskvi u potpunosti su uništene, ali crkva Elias opirao sam. Tijekom Velikog Domovinskog rata, svi vjernici hrama bili u mogućnosti prikupiti milijun rubalja za izgradnju zrakoplova te ih poslati na Staljina. On je poslao natrag telegram zahvalnosti. Zašto zrakoplovi? Činjenica da je prorok Ilija je zagovornik zrakoplovstva.

U sredini XX stoljeća u crkvi Ilije Proroka u Cherkizovo ikone su donijeli iz svih susjednih hramova koji su morali biti uništeni. U to vrijeme, Crkva rektor prota Pavel Ivanovič Tsvetkov.

Crkva proroka Ilije

Ilyinsky Moskva hramovi

Ilija se smatra jednim od najcjenjenijih svetaca Starog zavjeta. On je posvetio tri hrama u Moskvi crkvi Poslanik Elias Vorontsov polje, hram proroka Ilije u Cherkizovo i Prorok Ilija u hram Obydensky traci. U svima njima postoje mnoge svete relikvije, različite teme, koje kršćani štuju kao i ikone.

Video: 2016 12. ožujka Cherkizovo karneval

Božanske službe održavaju se ovdje:

  • dosada liturgija - svaki dan od 9:00 do 17:00 sati
  • u velikim blagdanima i nedjeljom - 7:00 i 10:00, 17:00 - Večer usluge.

Kad je hram otvorena nedjeljnoj školi.

Nekoliko riječi o groblju Cherkizovsky

Isto tako, kao Crkva Ilije proroka u Cherkizovo, groblje ima dugu povijest. To je najstarije mjesto pokopa. Dobila je ime po selu, pored kojih je nastao. To je groblje u blizini crkve. Točnije, on ga okružuje. Groblje je vrlo stare povijesne nekropola. To nije bila uništena tijekom sovjetske ere. Od 1998. godine počeo arhivu koja sadrži sve registraciju grobova ni u vezi. Na području nalazi se mjesto za poljoprivredne sprave zaposliti skrb za grobove. Cherkizovsky groblje je otvoren svaki dan od 9:00 do 19:00 sati (od svibnja do rujna), a od 9:00 do 17:00 sati (od listopada do travnja). Pogrebne obrede izrađeni su od 9:00 do 17:00 sati na dan.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Hram „znak” da Rigi: opis, slikaHram „znak” da Rigi: opis, slika
Hram proroka Ilije u Obydensky lane - nego što je izvanredan?Hram proroka Ilije u Obydensky lane - nego što je izvanredan?
Pravoslavna crkva u Kuntsevo Ivana ruskiPravoslavna crkva u Kuntsevo Ivana ruski
Hram maksima ispovjednik (Krasnoturyinsk). Povijest i modernog životaHram maksima ispovjednik (Krasnoturyinsk). Povijest i modernog života
Veliki Ustyug. Atrakcije koje su užitakVeliki Ustyug. Atrakcije koje su užitak
Hram Sv Sveti Sergej Radonežski u Businovo, Wrens: povijestHram Sv Sveti Sergej Radonežski u Businovo, Wrens: povijest
Hram Demetrios na blagushe - otok istinske vjereHram Demetrios na blagushe - otok istinske vjere
Crkva proroka Ilije u Obydensky Lane: prošlost i sadašnjostCrkva proroka Ilije u Obydensky Lane: prošlost i sadašnjost
Bogorodica pokriti u Izmailovo, jasen, zadovoljavajuće, MedvedkovoBogorodica pokriti u Izmailovo, jasen, zadovoljavajuće, Medvedkovo
Znamenskaya crkva (Dubrovitsy) - jedinstveni arhitektonski spomenikZnamenskaya crkva (Dubrovitsy) - jedinstveni arhitektonski spomenik
» » » Crkva Ilije proroka u Cherkizovo. Iliinskaya Crkva u Cherkizovo