WikiEnx.com

Biskupija Kurgan i Shadrinsk.

Video: Kurgan i Shadrinsk biskupija

Predstraža pravoslavne prisutnosti u Sibiru iz XVII stoljeću, služio je kao grad Kurgan. Crkva i administrativno oblastima vezanim za ovaj grad danas ima status samostalne biskupije moskovskog patrijarhata u Ruskoj pravoslavnoj crkvi.

Video: 20. obljetnica biskupije Kurgan i Shadrinsk

Biskupija Kurgan

Prvi pravoslavni naselja u Sibiru

Nastanak i osnivanje pravoslavnih vjernika u Sibiru račune za XVI stoljeća. U ovom trenutku tek počeli planinarenje Ermak i razvoj trans-Urala ruskog pionira. Ali temelj grada Kurgan održan stoljeće kasnije. Kao što je obično slučaj, izvorno nosio samo status naselja, a samo do kraja XVIII stoljeća, je narasla na punopravnog grada.

Video: Konstantin, biskup Kurgan i Shadrinsk. Biskupija.

Crkveni odnosi u Kurgan regiji do 1941. godine

U odnosu na cijelu Crkvu okolice Barrow inicijalno raspoređena između tri biskupije: Tobolsk, Perm i Orenburg. Samo u 1923. je sve u kombinaciji i dodao neke okus odjela Ekaterinburg. Do 1941. godine, međutim, na svom teritoriju ne postoji niti jedan od trenutnog patrijarhalne crkve. usluga Crkva je izvršena ili ilegalno u katakombi udruga ili obnovlencheskoe župama.Kurgan i Shadrinsk biskupija

Oživljavanje crkvenog života u Uralu tijekom Velikog Domovinskog rata

Nastavak obožavanja na Uralu pod pokroviteljstvom Moskovske patrijaršije održan u 1942, prije Uskrsa, dan Velikog četvrtka. A ako govorimo konkretno o Kurgan, dakle, osim nekoliko župa u regionalnim sela, hramove u radu u ovom gradu nije bilo puno prije 1956. godine. Zatim otvori hram, a crkva je život postupno počela poboljšavati. Do 1962. godine, regija funkcionirala dvanaest crkava. I 1964. godine, nakon posljednjeg vala protiv vjerskih progona inicirao Hruščov, onda su deset. Ista situacija prevladavala do kraja 80-ih. No, već 1990. godine, broj otvorenih crkava u Kurgan regiji udvostručio.

Video: Kurgan biskupija Ruske pravoslavne crkve na obljetnicu čestitao Yugovku.

Obrazovanje i self-Kurgan Shadrinsk biskupija

Kao samostalna upravna cjelina unutar Moskva patrijaršija Kurgan regija počela je s radom 1993. godine, stoji iz nadležnosti biskupa Ekaterinburg. Dakle, čini se da je biskupija Kurgan - jedan je od novonastalih odjela, nikada prije nije postojao. Odluka da otvorite primljenu Svetog sinoda Ruske pravoslavne crkve na čelu s patrijarhom AleXY II od 22. veljače 1993. godine. Drugo kraljevski grad biskupije bio je utvrditi Shadrinsk.

samostani biskupiji Kurgan

Kratka povijest biskupije Kurgan i Shadrinsk

Kurgan i Shadrinsk biskupija u vrijeme njenog formiranja uključeno trideset sedam crkava, raspoređenih u tri dekanata. Do početka 1995. godine, broj crkava je rastao do četrdeset i četiri, a do kraja 90-ih su bili oko šezdeset. Osim toga, prvi monah prebivalište, otvaranje koje biskupija pokrenula. Kurgan crkva odgovornost po ovom trenutku je narasla na deset dekanata. Tijekom vremena, biskupija nastavila rasti: povećanje broja župa je udvostručen broj samostana u nekoliko godina. Državni klerici do početka 2000-ih bilo je sama oko osamdeset svećenika, ne računajući niže svećenstvo. Od 2007. godine, biskupija Kurgan i Shadrinsk stekla svoj mjesečni list. Ova publikacija ističe rad crkvenih organizacija, vijesti, župa i različitih vjerskih materijala. U 2008. godini održane su proslave, koja se organizira u čast petnaeste obljetnice biskupije. Kurgan crkva mreža po ovom trenutku dosegla brojku od stotinu župa, ali nije povećao broj svećenika. U istoj jubilarnoj godini, umrla je vladajuću biskupa biskupije, Mikhaila, koji je na čelu od njegova otvaranja. Novi šef odjela bio je bivši rektor St. Petersburg Teološke akademije nadbiskup Konstantina (Goryanov).

Kurgan i Belozerskaya biskupija

Trenutno stanje biskupije Kurgan

U 2015. godini, Zavod za granice promijenilo: Hramovi biskupije Kurgan, na području Shadrinsk izolirane su u posebnom biskupskom području. Biskupija u Kurgan postao drugi kraljevski grad Belozjorsk. Oba ova stolica - Kurgan i Shadrinsk - formirati gradsko Kurgan.

Pod nadzorom Metropolitan Konstantina Kurgan and Belozerskaya biskupije danas u interakciji s društvom kroz deset odjela. To je trčanje po više od stotinu hramova. S obzirom na klaustra, samostani biskupije Kurgan ima četiri jedinice. To Dalmatovskoye i Chimeevsky samostan i Gornja Techa Bohr i samostani.

crkve biskupije Kurgan

Video: Gospodine Kurgan Konstantin Dan sv. Alexander Nevsky

U društveno-kulturnom kriška to također može biti navedeno puno događaja, koji svake godine organizira biskupiju. Kurgan nadbiskupija, na primjer, troši Ilyinsky mlade znanstvene i teološke čitanje. Ova tradicija je osnovana 2008. godine. Aleksandrov dana - još jedna tradicija grada, pokrenut od strane Ruske pravoslavne crkve. Ovih dana, vremenski slaviti sjećanje na Sv kneza Aleksandra Nevskog, koji se smatra zaštitnik trans-Urala. Tijekom tih svečanosti daje posebnu ustanovu za nagradu kadeta koji su postigli posebne rezultate i pokazuju se najjasnije. Drugi važan događaj održao u metropoli - je Chimeevsky Festival pravoslavnih pjesama. To se zove „Istina u ljubavi”, te da sudjeluju u njemu je pozvao grupa i izvođača ne samo iz trans-Urala, ali i iz drugih gradova Rusije.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Eletskaya i Lebedyanskaya biskupija: prošlost i sadašnjostEletskaya i Lebedyanskaya biskupija: prošlost i sadašnjost
Mamajev Kurgan u Volgograd. Mamayev Hill - PovijestMamajev Kurgan u Volgograd. Mamayev Hill - Povijest
Iznenađujući broj: rijeka Tobol i njegovih znamenitostiIznenađujući broj: rijeka Tobol i njegovih znamenitosti
Petrozavodsk i Karelia Biskupija - Pravoslavna crkva i upravna jedinica karelijaPetrozavodsk i Karelia Biskupija - Pravoslavna crkva i upravna jedinica karelija
Gomel biskupija bjeloruski pravoslavne crkveGomel biskupija bjeloruski pravoslavne crkve
Irkutsk biskupija Ruske pravoslavne crkveIrkutsk biskupija Ruske pravoslavne crkve
Penza biskupija Ruske pravoslavne crkvePenza biskupija Ruske pravoslavne crkve
Jezero medvjed - Kurgan IzraelJezero medvjed - Kurgan Izrael
Vikar - tko je to?Vikar - tko je to?
Kurgan-Tube - najzanimljiviji grad u TadžikistanuKurgan-Tube - najzanimljiviji grad u Tadžikistanu
» » » Biskupija Kurgan i Shadrinsk.