WikiEnx.com

Cijepljenje jabuke na ručki kolovoza i drugim metodama

Video: Cijepljenje voćaka. web sadovymir.ru

Cijepljenje voćaka sastoji se u suradnji s jednom drugom kulturom. Nakon takvog događaja su dvije komponente spojene i nastaviti živjeti kao jedan organizam. Najbolji period za pupi smatra proljeće, i to je bolje to obaviti do pune buđenje biljaka od zime, kada su izdanci će se formirati na svojim mladim jajnika. Ako usaditi u proljeće nije dogodilo, onda se provodi cijepljenje stabala jabuka u kolovozu.presađivanje stabala jabuka u kolovozu

Razlozi za pupi stabala

Postoje neki faktori koji pokazuju ulijeva kulturu. Ovdje su neke od njih:

  • niske kvalitete voća;
  • biljke često pate od;
  • zbog starosti jabuka prestaje donositi plod;
  • nema dovoljno mjesta u vrtu;
  • za povećanje stabilnosti stabala na niskim temperaturama;
  • ako teško oštećena kulture prtljažnik.

Glavne metode presađivanje

Presađivanje jabuka avgusteproizvoditsya na nekoliko načina:

Video: Kako rastu jabuke stablo iz reznica (rezultat)? Tekućina dionice u kolovozu 2016

  • obrađuju;
  • u stražnjicu;
  • bubrega;
  • kod korijena.presađivanje stabala jabuka na ručki kolovoza

strugotine

Ljeto pupi pada sredinom srpnja i početkom kolovoza. U ovoj fazi, druga faza je Sap. Kao bubrezi koristi reznice od biljke dovoljno razvijena transplantata. Uzmi ih samo potrebno testirati zdrava stabla, imaju dobar rast jednogodišnje i ima visoke prinose. Prvo morate pripremiti godišnji rast povezujući ga u snopove, pridaju etikete na njih s imenom sorte i stavio ih u prostor za pohranu. Obično, reznice se pripremaju na početku zime, ali i oni mogu pripremiti za oticanje jajnika.

Za presađivanje biljaka pomoću rez od centra godišnjeg rasta bubrega transplantata s 3-4. Duljina reznica trebao bi biti približno 25-45 cm. Dio površine uvijek skraćeno „na bubrega”, a unutarnji dio grafta smanjiti, ovisno o metodi inokulacije. jabuka Cijepljenje u kolovozu nositi nužno obavlja cijepljenje i vrlo oštar nož. koso odrezanog mora biti veći od promjera pupoljaka 3-3,5 puta, a njegov izgled - glatka. Intermedia sačmarica i ravna površina noža neprihvatljivim praznine.presađivanje stabala jabuka u bubregu kolovoza

Kako ih pohraniti?

Gotovi presađivanje smješteni u podrumima, na temperaturi od 0 ... 2 stupnjeva i držite ih tamo prije pupanja. Donji prostor reznice postavljenih u vlažnom piljevina ili pijesak. Ako podrum nije dostupan, onda bubrega je zamotan u vlažnom juta i pohraniti u negrijane prostorije do stalnog snježnog pokrivača. Zatim ih izvadite iz paketa i nose snijeg gomile.Za reznice u proljeće taline je ne tako brzo, oni su smješteni na sjevernoj strani zgrade i pokrivena s bilo izolacijskim materijalom (igle, treset, piljevina). Nakon tople zime može pripremiti privoynoe sirovina, te u rano proljeće, ali morate znati da izdanci podmerzshie drvo više nije pogodna za pupi.presađivanje stabala jabuka u kolovozu u stražnjicu

Presađivanje jabuku u kolovozu u stražnjicu

Presađivanje na taj način omogućuje da se produljiti razdoblje pupi. Tijekom njegovo izvršenje, mogućnost nepotpunog razdvajanja korteksa. Pozitivna karakteristika ove metode je nedostatak plivanje rupa.

Video: Ljetni cijepljenje jabuka i kruška oka. web stranica "vrt svijet"

Presađivanje u stražnjicu na postrojenju istrijebiti jezik kore: u početku pod kutom od 45 stupnjeva, proizvodnju dijametralnu rez, a zatim udaljava od njega na 3-3,5 cm, čine uzdužni presjek. Međutim, rub noža malo produbio bez postizanja 1 cm prijeći podrezati. Kao rezultat toga, postoji udubljenje (klin) koji omogućava fiksiranje zaklopke i olakšava vezanje presađivanje.

jabuka presađivanje tehnologije u kolovozu odlazi na sljedećim redoslijedom. Za obrezivanje štit bubrega održana u lijevoj ruci kruna daleko od vas. Pod odabranim ručice za 1,5 cm od njega i pod kutom od 45 stupnjeva radi dijagonalnu rez nožem koru malo uvučeni u drvo. Tada je nož postavljen na 2cm iznad mladica i to aksijalni dijametralnu odjeljak za zaštitu rez. Štit se montira na pripremljenu mjesto na biljke i čvrsto vezan.tehnologija presađivanje stabala jabuka u kolovozu

Da bi bili sigurni, pupi često proizvode dva oka. Nakon tri tjedna nakon cijepljenja kontrolirati njihov opstanak. Nakon uspješne cjepljenja podloge ili nestaje lako odvojiti. Na bubreg dobio zajedno s ručkom rade sekundarnu pupi sa stražnje strane dionice, kreće prilagodbu, ili staviti ga na gospodarstvu proljeće.

Kako usaditi bubreg?

Cijepljenje jabuke u kolovozu bubreg je najpopularnija metoda inokulacije. Ona je čak i dobra u onih koji su ranije nikada učinio.

VIDEO: Kako usaditi rezanje kruške na planini pepela U KOLOVOZU 2016

Preživljavanje transplantata je vrlo visoka (95% i više) pod idealnim vremenskim uvjetima. Sredina srpnja i kolovoza smatraju najbolje vrijeme za ljetne cijepljenjem. Na koji je to mjesec dana za obavljanje postupka, svatko odlučuje za sebe, proučavajući grane kulturama iz kojih će biti prikupljeni reznice.

Procesi trebaju biti zrele, jajnici - razvijena. U vrijeme cijepljenja potrebno je napraviti koru na biljkama lako odvaja od drveta. Da biste to učinili, uzeti nož i pokušati smanjiti za „nepotrebne” mladica kako bi dobili očekivane stabala cijepljenje jabuka u kolovozu. Fotografije prikazuju postupak prikazan je u nastavku.jabuka presađivanje na korijenu u kolovozu

Prije početka vježbe, možete vježbati na trim pupoljci. Prvi rez se radi na podloge (krilca treba naučiti smanjiti brzo ne rezati oštećeno vremenom). Da biste to učinili, koristite vrlo oštar nož. Zatim uklonite lišće s transplantata, spasiti ih od stabljika (oni su vrlo ugodan za držanje štitove s bubrezima). Rezanje treba rezati istovremeno štit za 0,5 cm širine i 2,5-3 cm. Kuka potrebno i kore, ali samo tanki sloj - bolje ne deblji papir list. Pregusta štitovi slabo prihvaćen.

Proces buđenja

Cijepiti potrebno samo na čvrstim granama, razvoj okomito prema gore. Taj rast će matičnih stabala jabuka, tako da je masivniji, to je bolje. Nakon toga slijedi lagano dobivenih u tijesto bijeg u obliku slova T rez (dopuštene na uobičajen disekcije, ali je teško popraviti oka). Rubovi kore, odvrnuti vrh noža, a zatim u neposrednoj blizini stisnuti, nježno držeći stabljiku, i dobro uviti traka.

Cijepljenje jabuke u kolovozu, u pravilu se provodi u suhom vremenu, a za najbolje grana kore biljaka za 2-3 dana prije inokulacije obilno zalijevati. Još se može obrisati vlažnom krpom gaće da biste dobili osloboditi od prašine i prljavštine. Područje presađivanje na vrpci, kao i ispod i iznad mjesta inokulacije je najbolje pokriti ili plastelin vrt parcele, neće biti mjerljiv isparivanje vlage, što je potrebno za dobru stopu preživljavanja.presađivanje stabala jabuka u fotografiji kolovoza

Za cijepljenje ukorijenjen potrebu oko mjesec dana. Tada će biti moguće ukloniti povez. Da biste saznali jesu li cijepljenje sigurno prošao, to može biti samo na list bubrega. Ako je suho, a to će biti teško odvojiti od stabljike, a zatim pupi nije uspjelo. Ako je učinak mladica ne propada, a nakon nekog vremena više nije lako.

jabuka presađivanje korijen u kolovozu

Ovaj put spasenja je u situaciji u kojoj u krivo vrijeme, stečena od strane bubrega novih sorti i postrojenja za drvo tamo. Reznice jabuka sasvim moguće okulirovat na korijen sustavima međusobno, kao i na zemljište uz produbljivanje presađivanje stranice i dalje okopavanje klijanja grane.

Sami korijeni pravu stvar kuhati u jesen, odmah nakon lišća pada. Ali i to dozvoljeno i rano proljeće, u isto vrijeme s odmrzavanja na zemlji. Bolje je ako su korijeni s režnjevima i grana. Njihova duljina mora biti 15 do 20 cm, debljina - minimalna debljina cijepljenom bubrega. Proizvodi se u jesen korijenima vezan u snopove i pohranjen u istom okruženju kao i kod konvencionalnih postrojenja.

U kolovozu cijepljenja sade na otvorenom terenu u stazi, koji je prema stupnju razvoja stabljike prekrivene zemljom, a zatim krumpir. S dovoljnom pažnjom, u izobilju zalijevanje i gnojidbu do jeseni se formira znatan iste dobi, čija dionica je uklonjena, jer je bubreg već formirana svoj korijenski sustav.

Producent presađivanje stabala jabuka u kolovozu će biti prva godina da zahtijeva povećanu brigu. Stablo se mora stalno zali, tanke listove, mulch tlo i hranjeni organski. Ali ako je sve učinjeno ispravno, a zatim nakon 2-3 godina biljka će ugoditi svojim vlasnicima plodove.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kako usaditi jabuka jesen: preporuke i metodologijuKako usaditi jabuka jesen: preporuke i metodologiju
Stupolika sorte jabuka su zanimljivi za vrtlareStupolika sorte jabuka su zanimljivi za vrtlare
Širok izbor sorti jabukaŠirok izbor sorti jabuka
Vrtlarstvo tajne: gnojenje jabuke u jesenVrtlarstvo tajne: gnojenje jabuke u jesen
Jabuka Pervouralskaya: opis sorte, sadnju i njeguJabuka Pervouralskaya: opis sorte, sadnju i njegu
Što ako se očituje na listovima jabuka hrđe?Što ako se očituje na listovima jabuka hrđe?
Cijepljenje jabuke u jesen: zašto i kako se to radiCijepljenje jabuke u jesen: zašto i kako se to radi
Trajanje cijepljenja voćaka. Vrste cijepljenja voćakaTrajanje cijepljenja voćaka. Vrste cijepljenja voćaka
Kako i kada se smanjiti voćke ispravno. Kako smanjiti voćke u proljećeKako i kada se smanjiti voćke ispravno. Kako smanjiti voćke u proljeće
Bilo ljeto obrezivanje stabla jabuka treba?Bilo ljeto obrezivanje stabla jabuka treba?
» » » Cijepljenje jabuke na ručki kolovoza i drugim metodama