WikiEnx.com

Nikolskoye, Lenjingrad oblast. Distrikt Lenjingradu regiji

Selo Nikolskoye (Lenjingrad regija) 1990. godine postala grad. Cijela povijest naselja odnosi se na izgradnju St. Petersburga, s seljačkih naseljenika, koji su u broju 4720 ljudi. po nalogu Petra sam došao ovdje u 1710 iz Moskve (Mozhaisk okrug) i nekih drugih središnjih pokrajina Rusije.

Nikolskoye Lenjingrad oblast

Koji je dao ime u selo

Gradsko naselje Nikolskoye (Lenjingradu regiji ima nekoliko desetaka ovog tipa općina) pokriva površinu od 1444 hektara i nalazi se u sjevernom dijelu Tosno Distrikta. Njegovo ime grad je zbog seljačke zidari donio ikonu svetog Nikole, koja je smještena u drvenoj kapeli izgrađenoj. Čudotvorac - epitet svetaca, osobito poznat po daru posredovanju u odgovoru na molitvu za njih. U kršćanskoj religiji, ti sveci su štovali odvojeno.

Vrlo čest naziv

Zbog ograničenosti u 1718. kapela je srušena i na njenom mjestu je sagrađena drvena crkva u čast sv. Doseljenici selo rastao i mijenja svoj status. U Rusiji, mnogo crkava i hramova podignut u čast sveca, kao i naselja koja nose njegovo ime. Na primjer, Nikolskoye (Yenotayevsky Distrikt) u Astrakhan regija, selo istog imena Dolzhanskogo Distrikta, Oryol Regija, selo Nikolskoye-Zheltukhin Konačno, mi smo s obzirom Nikolskoye (Lenjingrad regija). Ta su naselja - mali dio velikog broja sličnih gradova, sela, ruralnim i urbanim naseljima. Dakle, kada je u pitanju neki od Svetog Nikole, pored morate navesti područje kojemu pripada.

Grad Nikolskoye Lenjingradu oblasti

za gradnju

Dakle, selo Nikolskoye (Lenjingradu regiji) dogodio se u 40 milja od St. Petersburg je u izgradnji za dugo vremena nosio ime loma ploče.

Video: 9 Kijev autoceste, na putu za selo Nikolskoye u smjeru prema Pskov ceste ushatana,Tu minirana i obrađivati ​​butovoj tanjur i kalciniranog vapno, pretvarajući ga u cementu. Općenito, to selo, s zidara i KIRPICHNIKOV naselili ovdje, to bi, u modernom govoru naziva kompleks zgrada: djelokrug rada za proizvodnju osnovnih i pomoćnih materijala za izgradnju Petrogradu ovdje bio velik.

crkva svetište

Prema lokalnoj legendi, nekad se pustinja Casola i Merkel (morska), švedski naselja na mjestu koji je tada porastao ruski selo i crkva je izgrađena u čast Svetog Nikole, koji je, između ostalog, zaštitnika pomoraca. Osim uvezeni iz ruskog slike crkve donirali su nekoliko lica s relikvijama posebno poštovanih svetaca u Rusiji. S dolaskom hrama sela dobila službeni naziv - Nikolskoye. U one dane pripadao županije Shlisselburgskaya.

Video: Nikolskoye Sovjetski Prospect 152-2 dio

selo Nikolskoye

povijesne znamenitosti

Naselje se proteže na dvije milje na desnoj obali rijeke Tosnu, a na lijevoj obali su tvornice u državnom vlasništvu na proizvodnju vapna, cementa, cigle i crijepa. Nikolsky profesionalnost radnika omogućuje stalan dobro plaćene narudžbe.

Selo proširio, ali dobre kvalitete kamena crkva sagrađena je tek u 1817. Treba napomenuti da je selo Pustynka, nalazi se na Crkvu 2,5 milja pripadao grafova Tolstoj. Vjerojatno, na teritoriju koji sada zauzima grad Nikolskoye (Lenjingrad regija), ruski naselja postojala još u antičko doba. Takva nagađanja s obzirom na činjenicu da je ovdje blago s kovanica jer Ivan Grozni.

selo Nikolskoye Lenjingradu regiji

Novi vlasnik

Novi poticaj razvoju sela Nikolskoye zaprimljene nakon kupnje u 1876 od strane pukovnika Borisa Willow&tako sramežljivi-Novichev Wiener, koji je, kao izvrstan specijalista porohodelom od 25 godina, u 1877. na zemlje u selu Nikolskoye otvara privatnu baruta&stidljiva-urla biljka, kasnije nazvan Catherine, u čast ime svoje supruge. Otkriće takvog profila biljke je moguće samo zahvaljujući odluci (1876.) Aleksandra II, što je omogućilo nakon 50-godišnje pauze za povratak na ne-državnih poduzeća u ovoj industriji. Proizvodi Wiener potomstvo bila je od najkvalitetnijih i često nagrađen s međunarodnim nagradama.

Novi industrije

Prije revolucije selo Nikolskoye Lenjingrad regija Sablinskaya poznati staklane Frank Koko, čiji su proizvodi bili poznati diljem Rusije. Staklo franačkog carstva imala ogroman kapital i cijelo vrijeme za proširenje proizvodnje. Popis proizvoda je super - osim pritisne ovdje proizvedena prozor staklo, vola&stidljiv-uljni, bemskoe "Monijer" valovita (rebrima).

Kao što su Katedrala, fotografski, iluminator. Nadalje, pokrenuta je proizvodnja suđe za kuhanje, staklene prizme i cigle, staklo slika, okrugle naočale za naočale, Deco&stidljiv stakla ukrasa-kooperativni. Osim toga, radi papira i kartona tvornica na području Nikolsky i ciglane. Dakle, na početku XX stoljeća bio je glavni industrijski centar.

poslijeratnom razdoblju

No, revolucija i rat potpuno uništio industriju na području, većina crkve Nikolsky i za slavu Sv.

Nakon rata grad i gradovi, a Nikolskoye uključujući, počeo aktivno se oporavi, ponekad gotovo od nule. Godine 1958., nekoliko sela - pustinja, prevozi, idem, uskrsnuće i odvajanje „svi” Telmanovskiy Farma - spojio s Nikolsky i formirao radnu selo kao stanovnici postali radnici obnovljena tvornica.

U lokalnim kamenolomima pronađeno kvarcnog pijeska. Postupno oživljavanje industrije i ostvarila brzi rast u 80-ih. Na inicijativu stanovnika, broj koji je u 1995. porasla je za 19 tisuća, status sela je promijenjen u „grad”. I sve je dobro, ali je došao „poletan devedesetih godina”. Industrija i građevinarstvo u smrznuti. Ali sada, od prvih godina XXI stoljeća, sve cvjeta opet, tu su nova naselja.

četvrti Lenjingradu regiji

Prostorni uređaj Lenjingrad regija

Kao što je već navedeno, Nikolskoye Grad je upravno središte u istom gradu naselja, koja graniči s drugim sličnim administrativno-teritorijalnih jedinica. Leningrad regija u iznosu od 17 jedinica, uz urbana okrugu „Sosnovoborskiy” oblik Federaciji temi pripada sjeverozapadne Distrikta. U regiji postoje općine (koje su uključene u tom području, ali imaju svoje vlade), urbana četvrt i grad Lomonosov, pozivajući se na St. Petersburgu, federalne važnosti.

Svi kvartovi iz Lenjingrada područje općinskih, oni su 61 urbanih naselja i 142 ruralnog. Nikolskoye urbano naselje, osnovan 2006. godine, dio je Tosno okrugu. Općina, osim što su s obzirom na selo (20,5 THS. Stanovnika) su na seoskom stanici Pustynki i glatka i sela istog imena.

selo Nikolskoye

književna baština

selo Pustynki zauvijek ovjekovječio pisac Aleksej Konstantinovič Tolstoja, koju je dobio 1850. godine. Prema suvremenika, on je ovdje, zajedno sa svojom braćom, on je izumio Zhemchuzhnikova Prutkov. Tu je napisao i mnoge druge romane, uključujući i „princ-srebro” - proizvod, dio trilogije o ruskih careva. Posjet klasični posjetila krema za književne ruski - Turgenjeva, Goncharov, FET. Posebno sam volio mjesto i slavu njihovu u stihovima ruski pjesnik i filozof Vladimir Solovjov. Treba napomenuti da je krajolik posvećen Nikolsky, koji leže na obalama Tosnu u ruskom muzeju.

Video: Kupi studio u sv

Elite sela

Svaki grad Rusije sada ima usmjernika razvoj. Nikolskoye u tom pogledu ne razlikuje od svojih kolega. U pravilu, ova naselja su izgrađena od najljepših i ekološki čistih područja. U Lenjingradu regije, gdje se nalazi more i šuma, ta područja obiluju, a time i elitne naselja rastu kao gljive poslije kiše.vikend naselje Nikolskoye

Svi oni imaju potrebnu infrastrukturu, pružaju ulaz, staviti u zadužen za sigurnost. Vikend naselje „Nikolskoye” postoji u Tosno i gatchina okrugu.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Tver regija: znamenitosti OstashkovaTver regija: znamenitosti Ostashkova
Kirishi, Lenjingrad područje. Gradovi Lenjingradu regijiKirishi, Lenjingrad područje. Gradovi Lenjingradu regiji
Crvena selo (Lenjingrad regija) - jedan od najljepših predgrađu St. PetersburgaCrvena selo (Lenjingrad regija) - jedan od najljepših predgrađu St. Petersburga
Atrakcije crveno seloAtrakcije crveno selo
Selo Bolshaya Izhora (Lenjingrad Oblast): povijest, vrijeme, plaža i karta naseljaSelo Bolshaya Izhora (Lenjingrad Oblast): povijest, vrijeme, plaža i karta naselja
Selo Roshchino, LenjingradSelo Roshchino, Lenjingrad
Hram Sv Sveti Sergej Radonežski u Businovo, Wrens: povijestHram Sv Sveti Sergej Radonežski u Businovo, Wrens: povijest
Atrakcije Borovsk - povijest, koja se razvila tijekom stoljećaAtrakcije Borovsk - povijest, koja se razvila tijekom stoljeća
Pansioni Lenjingrad regija - optimalan izbor za oporavakPansioni Lenjingrad regija - optimalan izbor za oporavak
Šuja, Ivanovo regija. Grad Ivanovo regijiŠuja, Ivanovo regija. Grad Ivanovo regiji
» » » Nikolskoye, Lenjingrad oblast. Distrikt Lenjingradu regiji