WikiEnx.com

Katedrala Alexander Nevsky (Novosibirsk). Atrakcije u Novosibirsku, fotografije

Teško je povjerovati, ali tek prije nekih 120 godina na mjestu je bio mali polutoramillionnom Novosibirsk Krivoschekovskaya naselje, gdje se broj stanovnika od samo 685 ljudi. Danas je to jedna od najvažnijih gospodarskih i kulturnih centara u našoj zemlji, gdje deseci tisuća turista dolaze svake godine kako bi vidjeli povijesne i suvremene Novosibirsk atrakcije.

Od posebnog interesa za posjetitelje su mnoge pravoslavne crkve, uključujući Nevsky katedrale Aleksandra. Ova veličanstvena zgrada u neo-bizantskom stilu, najstarija kamena zgrada u gradu i jedna od atrakcija koje vrijedi posjetiti.

Alexander Nevsky katedrala (Novosibirsk): Pozadina

Smatra se da je Novosibirsk je osnovan 30. travnja 1893, kao i na taj dan naselje za radnike koji se bave izgradnjom položen Transsibirska željeznica. Zahvaljujući ovom velikog prometa arterije u samo nekoliko godina Novonikolayevsk kao Novosibirsk tada zove, postao je uspješan grad, kroz koje je postojala trgovina između europskih regija u Ruskom Carstvu i na Dalekom istoku. U znak zahvalnosti za izgradnju transsibirskim njegovi stanovnici odlučili osnovati hram spomenik u čast Aleksandar III, a 1895. je organizirao prikupljanje donacija, koja je aktivno sudjelovala i kraljevske obitelji. Konkretno, Romanovi dodijeljeno za izgradnju zemlje, donirao 11.500 rubalja iz osobnog novca i dao brokatski haljine za svećenika i đakona.

Video: Katedrala Aleksandra Nevskog u Novosibirsku

Alexander Nevsky katedrala Novosibirsk

Izgradnja Nevsky katedrale Aleksandra

Trenutno ne postoji točan podatak o osobi koji je razvio arhitektonski dizajn prvog kamena hrama Novosibirsku. Međutim, stručnjaci se slažu da je Nevsky katedrala Alexander (Novosibirsk) je dizajniran od strane crkve Gospe na Vasilevsky otoku u St. Petersburgu. Režirao rad poznatog željeznički inženjer Nikolaj Tikhomirov, napravio velike napore za rad je završen u najkraćem mogućem roku. Kao rezultat toga, gradnja je trajala samo dvije godine, a do ljeta 1899. godine crkva je bila spremna prihvatiti vjernike.

Povijest crkve

Godine 1937. Nevsky katedrala (Novosibirsk u vrijeme krasi nekoliko crkava) je zatvorena. Čak je pokušao dići u zrak, ali zgrada je sagrađena, kako kažu, već stoljećima, a srušila se samo nekoliko particija. Vlasti dao katedrale Design Institute "Promstroiproekt"A 1957. je prešao u West Siberian studio događanja. Novi vlasnici su proveli radikal redizajn interijera kako bi ih prilagodili kako bi odgovarao vašim potrebama. Da biste to učinili uz pomoć unutarnjeg etaže zgrade je bila podijeljena na tri etaže, zidovi oslikani uklonjena i kupola pretvorena u sobu. Druga rekonstrukcija katedrale bio planiran za 1988., kao što je trebao organizirati koncertnu dvoranu za priredbe komornog zbora. Srećom, javnost je bila u stanju braniti hram, a 1989., po odluci gradskih vlasti Nevski prospekt Katedrala Alexander (Novosibirsk) je vraćen vjernika. Počeo redoviti servis, a ovdje središte borbe protiv sekti bio otvoren.

Opis Aleksandar Nevski hramNakon prijenosa katedrale pravoslavne crkve bilo je provedena opsežna restauratorskih radova, kao rezultat od kojih danas je predstavljen vjernicima u obliku blizu originala. Konkretno, Nevsky katedrala Alexander (Novosibirsk) je dobio osloboditi od preklapanja i njegov novouređeni s prekrasnim slikom radu suvremenih umjetnika. Osim toga, obnovljenog tornja, dome stropova i prekriveni zlato list, postavljen ikonostas. Posjetitelji mogu vidjeti novi krsno crkvu s velikim fontom za punu uranjanjem.

Katedrala uzašašća

Uzašašće Katedrala Novosibirsk

Video: Alexander Nevsky katedrala - Novosibirsk ViDiV Studio

Novosibirsk je s pravom nazvan grad pravoslavnih crkava. Uostalom, postoji oko 30 crkava koje pripadaju RIC, čija je glavna smatra katedralu uzašašća. Ovaj hram, osnovana 1913. godine, manje od drugih pretrpjeli u godinama pobune, iako je još uvijek pokriveno čak sedam godina, dobio je žitnicu. Posebno je značajna katedrale počela je 1974. godine, u godini kada je započeo svoj puni rekonstrukcija. U rezultat toga, do 1988. godine, crkva dobila moderan izgled, u potpunosti postati kamen. Osim toga, za 1000. godišnjice krštenja Rus Ascension katedrale (Novosibirsk) je ukrašena mozaicima i slikama.

crkva Znamenskoye

Tijekom posljednjeg desetljeća broj stanovnika Novosibirsk povećao nekoliko puta, dosegnuvši pola milijuna. Povećanje broja pravoslavnih vjernika, dakle, počeo sam se osjećao nedostatak hramova. U tom smislu, nekoliko novih crkava izgrađena, uključujući pet kupolom, trobrodne crkve znaka, osnovanog 1992. godine. Arhitektonski, to je dizajniran po uzoru na ruske crkve 16-17 stoljeća i zauzima posebno mjesto među modernim arhitektonskim znamenitostima Novosibirsku.

Katedrala Svetog Trojstva-ST Vladimira

Na lijevoj obali OB je još jedan novi dvoetažni hram, čija gradnja je počela u 1999, godini. To shestiprestolny Trojstvo Vladimir katedralu u Novosibirsku, što je ujedno i gospodarstvo arkanđeo Mihael samostan, nalazi se u naselju Kozihi. Hram izuzetno lijepa. On plated kupolu, a izgledom podsjeća na crkvu srednjovjekovne Rusije. U kolovozu 2013. godine, tijekom svog boravka u Sibiru patrijarh Kiril posvetio katedralu Svetog Trojstva (Novosibirsk), koji se nalazi na drugom nivou Trojstva-Vladimir Crkve. Na svečanoj liturgiji prisustvovali tisuća župljana, kao i predstavnika vlasti grada i regije.

video: "... A ti se, i to je vaš hram ..."

Uzašašće Katedrala Novosibirsk

Kapela Sveti Nikola

Natrag u 1914, uoči Prvog svjetskog rata, u Novonikolaevsk odlučeno je da se izgradi hram u čast 20. obljetnice izgradnje mosta preko rijeke Ob. Kao mjesto za kapelicu, kasnije posvećena u ime Svetog Nikole, točka je izabran, što je zemljopisno središte Ruskog Carstva. Danas, snijeg-bijele crkve s kupolom u obliku kacige drevne ratničke ukrašen crvenim drvored u gradu, a to je stalno približava svatovi da mladi mogu zapaliti svijeću i postaviti blagoslov Svetog Nikole, koji se smatra zaštitnik Novosibirsk. Osim toga, pored kapele nalazi se park sa sjenovitim avenijama gdje se možete opustiti u šetnju.

Atrakcije Novosibirsk fotografija

Novosibirsk atrakcije

Fotografije na web stranicama turističkih agencija ne može prenijeti ljepotu ovih mjesta. Osim posjete mnoge hramove, Novosibirsk može ponuditi turistima upoznati s njihovim sekularnim arhitektonskim remek-djela. Na primjer, među arhitektonskih simbola grada su najveće ruske opere, koja je, nakon obnove 2005. godine, smatra se jednom od najvažnijih modernizirana i tehnički napredan u našoj zemlji. Drugi značajan zgrada - zgrada željezničke stanice, izgrađen u 1939, što je jedan od najvećih u Rusiji i je osmišljen kako bi primiti do 4000 putnika odjednom.

Nevsky katedrala Novosibirsk

Među prepoznatljivim arhitektonskim znamenitostima Novosibirsk odnosi Stokvartirny kuću, projekt koji je dobio diplomu prvog stupnja na Pariškom sajmu umjetnosti i tehnologije u 1937.

muzeji

Iako najstariji preživjeli zgrada u Novosibirsku - Alexander Nevsky katedrala (Novosibirsk) - tek će iduće godine proslaviti svoju 120. rođendan s ljudima u ovoj regiji su živjeli u davna vremena. O tome svjedoče brojni arheološki nalazi, koji se mogu vidjeti u muzeju grada. Osim toga, tu su izložena odlične etnografske i numizmatičkih zbirki.

Video: dijete krštenje u crkvi Alexander Nevsky Novosibirsku

Katedrala Trojstva Sv Vladimira u Novosibirsku

Iznimno popularan među turistima i Novosibirsk Art Museum. Sobe su djela ruskih i europskih slikara 16-19 stoljeća, postoji velika zbirka ikona, a možete vidjeti grafičke radove suvremenih umjetnika. Osim muzeja, koji imaju dugu povijest u Novosibirsku i moderniji. Oni su manje poznati, no od velikog interesa. Na primjer, Muzej sunce Ja vas pozivam da vidi sliku dnevnog svjetla primio drevnih civilizacija, a ovdje u muzeju &ldquo-hladan Elm&rdquo- mogu naučiti o obrtu narodnih umjetnika.

Video: 17. srpnja 2016. Novosibirsk. Mladi povorka posvećena denyu obiteljske ljubavi i odanosti

Trojstva Katedrala Novosibirsk

Kao što možete vidjeti, Novosibirsk - grad koji svakako vrijedi posjetiti vidjeti prekrasne arhitektonskih spomenika i upoznati sa svojim gostoljubivih i srdačnih ljudi.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Metro Novosibirsk inženjering i arhitekturuMetro Novosibirsk inženjering i arhitekturu
Ryazan regija: znamenitosti i važnim mjestimaRyazan regija: znamenitosti i važnim mjestima
Ob rezervoar u blizini NovosibirskaOb rezervoar u blizini Novosibirska
Ty "Aura". Novosibirsk - maloprodajna centra u SibiruTy "Aura". Novosibirsk - maloprodajna centra u Sibiru
Atrakcije Novosibirsk spomenici i druge točke interesaAtrakcije Novosibirsk spomenici i druge točke interesa
Novosibirsk Opera: repertoarNovosibirsk Opera: repertoar
Posjetite Novosibirsk? Zaeltsovskiy park zaslužuje posebnu pažnjuPosjetite Novosibirsk? Zaeltsovskiy park zaslužuje posebnu pažnju
Glavne atrakcije pereslavlGlavne atrakcije pereslavl
Životinje iz Crvene knjige iz Novosibirsk regiji: opis, fotografijeŽivotinje iz Crvene knjige iz Novosibirsk regiji: opis, fotografije
„Sjeverna” Zračna luka (Novosibirsk): u znak sjećanja na staru slavu„Sjeverna” Zračna luka (Novosibirsk): u znak sjećanja na staru slavu
» » » Katedrala Alexander Nevsky (Novosibirsk). Atrakcije u Novosibirsku, fotografije