WikiEnx.com

Povijesni filmovi o Rusiji - umjetnička era modela

Video: Povijesne filmovi - Rusija

Kao vjerskih, umjetničkih i moralnih komponenti kulturnim oblicima etnička skupina ne može nositi otiske prošlih epoha, od posebnog značaja su oni stvaranja umjetnosti, koji ne samo obnovljena povijesne događaje, ali također odražava stavove prema njima drugačiji slojevima društva. K umjetnička djela ova vrsta su povijesni slikar. filmovi o Rusiji, a posebno - ep. Zbog svoje panoramskim karaktera, zemljište i sadržaja jasnoće i zasićenosti, grafički pouzdanost će - detalji o vremenu i re-stvorio atmosferu psihološke doba, gledatelj ima priliku da otkrijete predivan svijet drevne Rusije.povijesni filmovi o Rusiji

povijesni podaci

Povijest drevne Rusije smatra se priča o Starom ruske države, jer 882 godina i na početku invazije tatarski-mongolskog. Tradicionalno, ovo razdoblje odražavaju povijesne filmove o Rusiji. Prema velike većine stručnjaka, Rusija, nastao prvo kao plemenski sjedinjenja izvornih Istok slavenskih plemena na IX obljetnice postala pravi rano feudalno stanje.

Estetika i poetikaEstetika i poetika, koji su puni povijesnih filmova o drevnoj Rusiji, leži u činjenici da se osoba-igre i zabavne komponente ogleda, a herojima rada. Obrnuta reakcija na estetsku izražavanja i društveno-povijesni kontekst filmova iz prošlosti postaje gledatelja empatija zaslon heroja. Međusobno povezane komponente, koje čine osnovu za svaki povijesne slike, To je ne samo vrijeme i mjesto radnje, ali performanse glumačku povijesnih aktera, njihovo postojanje u atmosferi kulturnom i društvenom kontekstu vremena.povijesne filmove o Rusiji

Video: Primarna Rusija (epizoda 1) (1985) Full Version

bitan dubina

Pri utvrđivanju vrijednosti od kojih će se povijesne filmove o Rusiji, to je vrlo važno značenje, glavna ideja i simbolika filmskog prošlosti. Najuspješniji filmovi, u skladu s deklariranim parametri su:

 • "Alexander Nevsky" (1938), film je remek-djelo. Nije ni čudo da sve i dalje sjetiti vatreni govor kneza Aleksandra, koji govori usta Nikolaj Cherkasov i veliku glazbu Sergeja Prokofjeva. Iako je većina kritičara, suvremenici smatraju ovo stvorenje kroz prizmu staljinističkog sotszakaz, umjetnički vrijednost slike nije smanjio.
 • „Andrej Rublev” / „Muka Prema Andrei” (1966), najpoznatiji redatelj Andrej Tarkovski, jedan od najboljih filmskih djela svjetske kinematografije. Odmah nakon najma sliku izazvao mnogo kritika iz kritičara i povjesničara koji su kritizirali autora netočnosti i očito modernizaciju drevne Rusije.
 • "Legenda o Princess Olga" (1983). Ovaj film se odlikuje nelinearne naracije, statička djelovanja, naglasak na senzornu percepciju i izuzetne ekspresivne video. Njegova struktura se temelji na principu alternativne povijesne stvarnosti i traženju istine u isto vrijeme.

povijesni filmovi o drevnoj Rus'

Video: „Đavolja Dozen”, film o Rusiji

Umjetnost Model ere

Povijesni filmovi o Rusiji za najveći dio imati i materijalno dubinu i umjetnički izraz, koji pruža niz kreativnih principa. Među njima, načelo chronotopic reprodukcija događaja i sudbina je konceptualizacija umjetničke naracije i razumnih tumačenja prošlosti. Svaki filmaš na svoj način, jedinstveno implementira navedene principe u stvaranju njegova remek. Primjeri takvih filmova može poslužiti slijedeće povijesne filmove o Rusiji:

 1. "Primarni Rusija" (1985). To je primjetno da je povijesno-pustolovna drama stvorila zavidan predanost i marljivost. Vizualni dio, gluma, izraz u opskrbi parcele - sve spojene zajedno, do kosti.
 2. "Vasily Buslaev" (1982) - veliki filmski redatelj G. Vasilyeva. Njegova zemljište temelji se na priči o životu i podvizima rukama ruske epske junak Buslaeva. Čudno, ali ovaj film adaptacija epa je proglašen kao film za djecu.
 3. "Feofania koja privlači smrt" (1991). Slika je puna atmosfere, vjerovanja, mitova, rituala i životu raznih slavenskih plemena. Direktor pridružio povijesne stvarnosti i tamna mistično fantazija, mistična komponenta je prisutna u cijeloj priči.
 4. „Stara tradicija. Kad je Sunce bilo Bog „(Poljska, 2003). Film je zanimljiv jer govori o dobu, atraktivan i vrlo udaljenim - doba početka formiranja Slavena.
 5. „Alexander. Nevsky bitka „(2008). Redatelj je uspio stvoriti prošle događaje koji su se dogodili prije mnogo stoljeća.
 6. „Yaroslav. A prije tisuću godina „(2010). Posh folk-triler, priča za internet generaciju, zaboravljajući drevne epove i kronike.

tankih filmova povijesne Rus'

Video: Najbolji povijesni film o Rusiji x / ž "Dpyzhina" (Sve serije)

Formiranje povijesne slike o zemlji

Povijesni filmovi o Rusiji gotovo uvijek se odlikuje visokim koeficijentom moralnog vrednovanja, uključujući povijesne ličnosti, Njihova politika akcije. Redatelj pokušava identificirati najsjajnije osobinu u svom karakteru, čine ga zaustaviti, istaknuti i prenijeti publici. Svaka slika je posvećen određenoj osobi ili povijesnog događaja, čini impresivan doprinos kulturi zemlje, stvarajući svoju povijesnu sliku. No, postoje iznimke, kada je autor u potrazi za inovativnim tehnikama i uživa nenamjerno iskrivljuju povijesne činjenice ili vrijednost jedne ili druge osobe iz daleke prošlosti. U filmovima, popis koji je naveden u nastavku, postoje takve tendencije.

Video: Slaveni, filmovi

 1. "Lion grobnica" (1971).
 2. "Yaroslavna, kraljica Francuske" (1978).
 3. "Princ Igor" (1969).
 4. "Yaroslav Mudri" (1981).
 5. "Daniel - Princ Galitsky" (1987).
 6. "Život Alexander Nevsky" (1991).
 7. "Princ Jurij Dolgoruki" (1998).
 8. „Saga o drevnim Bugarima: Ljestve&hellip- »(2005).
 9. "Rusich" (2008).

uspjeh publike

uspjeh publike koja prati povijesne filmove o Rusiji može se pripisati mnogim uzrocima: pismenosti scenariju, autorovog izvornog tumačenja, igre talentiranih glumaca. No, ovi sastojci ne jamče punu interes gledatelja u povijesti etničke skupine: vrlo važan figurativno-ekspresivnog broj ogleda u slikama doba, nacionalnom karakteru i strukturi svakodnevnog života.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Prostorni umjetnosti. Arhitektura kao umjetnost. Umjetnost i njihova klasifikacijaProstorni umjetnosti. Arhitektura kao umjetnost. Umjetnost i njihova klasifikacija
Povijesni romani. Ljubavne priče dolaze u život u dodiru filmuPovijesni romani. Ljubavne priče dolaze u život u dodiru filmu
Vojna ruski kino je uvijek popularanVojna ruski kino je uvijek popularan
Filmovi o Čečeniji: patriotizam u Sovjetskom kinuFilmovi o Čečeniji: patriotizam u Sovjetskom kinu
Žanr i vrsta likovne umjetnostiŽanr i vrsta likovne umjetnosti
Najdirljivijih povijesni filmovi o ljubaviNajdirljivijih povijesni filmovi o ljubavi
Što je kulturno dobro?Što je kulturno dobro?
Najzanimljiviji filmovi o vitezovimaNajzanimljiviji filmovi o vitezovima
Navodi naziv „Priča o minulih godina”. „Bajka o minulih…Navodi naziv „Priča o minulih godina”. „Bajka o minulih…
Koji umjetnici slikali povijesne slike? Povijesna i društvena slika u djelima ruskih umjetnika XIX…Koji umjetnici slikali povijesne slike? Povijesna i društvena slika u djelima ruskih umjetnika XIX…
» » » Povijesni filmovi o Rusiji - umjetnička era modela