WikiEnx.com

Što je higijenski čišćenje zuba i što to čine?

Video: Ultrazvučno čišćenje zubi, klinika dr Stepman ultrazvučni čišćenje zubi

Higijenski čišćenje zubi - je ključ za njihovo zdravlje. Činjenica da trebate četka zube dva puta dnevno, svi znaju, ali je činjenica da postoji profesionalna tehnika u zemlji posvećenoj ovom pitanju, dok je samo nekolicina zna. Vrlo je teško objasniti pacijentima da je to mnogo lakše i jeftinije da posjetite stomatologa za preventivnih postupaka, nego za liječenje.

Video: sanitarni čišćenje zubi.

U razvijenim zemljama, ovaj postupak je dosegla široku primjenu među ljudima, te u SAD-higijenskog čišćenja zuba nalazi se na popisu, koji sadrži obvezno zdravstveno osiguranje. Postupno širenje dostiže u zemljama ZND-a.

Dakle, higijenski čišćenje zubi - skup postupaka koji uključuju svakodnevno čišćenje kod kuće, isperite usta specijaliziranih droge, uklanjanje zubnog kamenca, ispit zubar i profesionalno čišćenje zubi. Načini provedbe postoji mnogo, ali rezultat će se postići tek kada se sve aktivnosti provode u skladu sa svim tehnološkim zahtjevima.

Video: Telepoliklinika. Obuće ultrazvuk zubiDentalna higijena održava četkica za zube: Prijedlog, čišćenje određene vrste zubi, mora biti strogo točni. Osim toga, na sadašnjem stupnju razvoja svih stomatoloških klinika nude specijalizirane usluge u ovom tipu profesionalno čišćenje. Ove naslage su uklonjene na mehanička zubi pomoću pjeskarenje tehnike. Tako su zubi čisti. Poliranje zatim se provodi, pomoću zubne paste. Nakon toga, zubi postaju prirodno za njih u boju. Za jačanje cakline stomatolozi nametnuti posebne aplikacije s lijekom koji sadrži puno fluorida. Takvi postupci moraju se provoditi redovito, a učestalost njihovog liječnika postavlja. A to ovisi o dobi pacijenta i stupanj složenosti problema s zubima.

Higijenski čišćenje zubi za djecu u brtvljenje pukotina: izbočenja na žvakaće površine od hermetički zatvoren pomoću zubne cakline. Sličan postupak se koristi u svrhu obavljanja prevencija karijesa gdje se često nakupljaju štetne bakterije.

Jedan element tog čišćenja je uklanjanje kamenca, koji je uzrok parodontnih bolesti, karijes, upala i krvarenja desni. Stvar je u tome, da se eliminira kod kuće nemoguće. Potrebno medicinska intervencija.

Tipično, postupak za uklanjanje kamenca - to nije jednokratni posjet liječniku, i složen tretman, koji uključuje i sve ostale aktivnosti za higijensko čišćenje zubi.

Ovaj postupak može biti od nekoliko tipova: mehaničko uklanjanje, koristiti za tu svrhu Ultrazvučno čišćenje zubi primjenom tehnika pjeskarenje (što uključuje naknadni poliranja četkom ili zubne paste) i oblaganje zub visokim sadržajem fluorida. Ove mjere u zaštiti od karijesa zube.

Izbjeljivanje - je konačni postupak, koji završava s higijenskog čišćenja. Suvremena stomatologija ima različite metode izbjeljivanje zubi. U tu svrhu, i profesionalnom tjestenine i laserske tehnologije (nakon čega se rezultat postiže nakon nekoliko tretmana i to ostaje za život).

Video: Zubi čišćenje uređaja protoka zraka, «Astreya” CA Krasnojarsk

Na sadašnjem stupnju higijenske čišćenje zubi - to je bezbolan postupak koji ne uzrokuje nelagodu. Kako bi se održala u usnu šupljinu u zdravom stanju, potrebno je posjetiti tehničarka nekoliko puta godišnje. Onda rezultat će donijeti radost i samopouzdanje.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kako četkati zubeKako četkati zube
Gnoj u desni - Simptomi, prevencija i liječenjeGnoj u desni - Simptomi, prevencija i liječenje
Lasersko izbjeljivanje čišćenje od kamena: Kontraindikacije za postupkeLasersko izbjeljivanje čišćenje od kamena: Kontraindikacije za postupke
Čišćenje protok zraka: Prije i poslije slike, mišljenjaČišćenje protok zraka: Prije i poslije slike, mišljenja
Tartar. Uklanjanje i prevencijaTartar. Uklanjanje i prevencija
Izbjeljivanje zubi: vrste postupaka i mogućnosti njegovog ponašanjaIzbjeljivanje zubi: vrste postupaka i mogućnosti njegovog ponašanja
Odvojeni izbjeljivanje vodikov peroksid.Odvojeni izbjeljivanje vodikov peroksid.
Što je ultrazvuk čišćenje zubi?Što je ultrazvuk čišćenje zubi?
Pravilna oralna higijena za blistav osmijehPravilna oralna higijena za blistav osmijeh
Ultrazvučno čišćenje lica i zubiUltrazvučno čišćenje lica i zubi
» » » Što je higijenski čišćenje zuba i što to čine?