WikiEnx.com

Jedan od ruskih svetišta - ikona Božanske Majke Fedorov

Jedan od svetišta, cijenjen u Ruske pravoslavne crkve, nalazi se u gradu Kostroma - ikone na Fedorov Majke Božje. Ona je pohranjena u Epiphany-Anastasinskom samostana koji se nalazi u ulici Bogojavljenja. Prema legendi, ova slika je naslikao Sveti Luka. Kako i kada ova ikona

dobio u Rusiji, to ostaje misterija do dan danas. Prvi spomen njemu pripada 12. stoljeću. U to vrijeme ona je već bila u kapeli u blizini grada Gorodets i smatralo čudesan.Fedorov Ikona kuma

Kako bi se ikona

molitva Fedorov Majka Božja Ona pomaže onima koji se pitaju svoj put do sretnog braka, mira i međusobnog razumijevanja u već uspostavljene obitelji. Posebno često pitali prije ikoni rođenja djeteta. Postoji mnogo dokaza od onih parova koji godinama nisu mogli imati djece. Liječnici staviti mnoge žene s „neplodnosti” dijagnoza. Ali molitva pred ikonom je čuo, a Majka Božja je dao puno sreće čineći svoje roditelje. Osim toga, ikona moljenja žena koje nose njezino nerođeno dijete pod srcem. Pitaju o povoljnom tijeka trudnoće, plućne isporuke, zdravlje svoje djece.

Video: Zašto Streaming smirnu ikona (ikona Gospe od Fedorov)

Čuda povezane s ikonom FedorovOvo svetište ima bogatu povijest koja je povezana s čudesnim događajima i pojavama. Jedan od prvih čuda dogodilo u 12. stoljeću, kada je u Kostroma, gdje je držao takvu relikvija, kao ikona Theodore kume, došao Mongolsko Horde. Grad je gotovo nezaštićeni, jer je princ imao samo malu pratnjom. Ishod bitke, čini se, bio je neminovan. U očaju, nakon što je izgubio nadu u spas svoj grad, knez je naredio vojsci da nose Fyodorovskaya ikonu i sve mole, pozivajući Boga da zaštiti majku. I u trenu iz ikone sam otišao na jakom svjetlu koje zaslijepljeni i spalio Tatari. Osvajači požurio pobjeći, daleko od Kostroma zemlje. Na ovaj način grad je bio spašen. Na mjestu gdje se dogodio ovaj fenomen, kapela je sagrađena kasnije, što se može vidjeti u ovom trenutku. Kasnije su ljudi vidjeli i drugih čudesnih pojava. Dakle, hram, tamo gdje je to slika izgorjela dva puta. Tijekom neozlijeđen ikonu požara diže iznad plamena i dao ga prenijeti na kućište, čime se štiti grad od vatre.

Video: Theodore bogorodica u Saratov

Njegova čudotvorna ikona moć Theodore kuma je prikazano u više modernih vremena. Parovi koji su već duže vrijeme ne može postati roditelji, čine hodočašće u Kostroma, da mole pred ikonom i pitati rođenja djeteta. Popis sretan da je nakon godina childlessness postali roditelji prije hodočastio na ikonu Fedorov, puniti godišnje. Postoje i druge priče koje govore o ozdravljenju fizičko oboljenje. Oni su toliko brojni da je nemoguće opisati svu jednostavan.

Povijest Fedorov Majke Božje

Postoji nekoliko legendi koje govore o izgledu Fedorov Majke Božje. Prema prvom legenda, slika je napisan Alexander Nevsky u 1239. na dan svog vjenčanja Princess Paraskeva od Polock.

Video: Patrijarh Kiril na otvorenom liturgiju služio u Tihvin

No, tu je čest legenda koja kaže da je ikona Theodore kuma je izrađen po nalogu Bogolyubsky u 1164. Dugo vremena je slika bila u maloj kapeli Gorodets. Nakon toga naselje spaljena, ikona nestala. Za dugo vremena na ovoj ikoni nigdje nije navedeno, sve do sredine 13. stoljeća.

Tijekom ovog razdoblja, postojala je divna pojava u Kostroma. Mladi princ Vasily Yaroslavovich dok lov vidjeti iznad drveća vise u ikoni zraka s likom Djevice. To je sat s odličnim je premještena u crkvu Velike mučenika Theodore Stratilatus, koja se nalazi u Kostroma. Pretpostavlja se da je nakon ikone događaja i postao poznat kao Fedorov.

Liste sa ikonama

Ikona Theodore kuma ima puno liste. Prvi primjerak je izrađen od vrlo časna sestra Marta, majka Mihail Romanov. Drugi popis je napisan u 19. stoljeću. Danas je u Fedorovskoye Gorodets Tsarskoye Selu. Godine 1994., ikona je počela strujati smirnu. To je bio dan kada je pokopana tijela kneza Romanov. To streamingom smirna 4 dana i samo pet dana na suhom. U mnogim crkvama možete vidjeti ikonu i pitati za pomoć.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Pomoć od viših sila za sve prigode: ikona „uma dodajući”Pomoć od viših sila za sve prigode: ikona „uma dodajući”
ČUDESNA IKONA na molitvu”čudo-radi„Majka BožjaČUDESNA IKONA na molitvu”čudo-radi„Majka Božja
Ikona „Kazan božanska majka”: povijest otkrića i važnostIkona „Kazan božanska majka”: povijest otkrića i važnost
Ikona „Sedam Strelice kuma” - simbol kršćanskog odmora i miraIkona „Sedam Strelice kuma” - simbol kršćanskog odmora i mira
Hram Majke Božje „suveren” u Chertanovo i njegovoj povijestiHram Majke Božje „suveren” u Chertanovo i njegovoj povijesti
Ikona Bogorodice (Fedorov) i njegove čudotvorne moćiIkona Bogorodice (Fedorov) i njegove čudotvorne moći
Ikona je „gorući grm”: Prototip i simbolikaIkona je „gorući grm”: Prototip i simbolika
Korsun Ikona Bogorodice: VrijednostKorsun Ikona Bogorodice: Vrijednost
Tihvin Ikona Majke Božje: značenje i povijestTihvin Ikona Majke Božje: značenje i povijest
Ikona „Iver božanske majke”: vrijednosti i opisIkona „Iver božanske majke”: vrijednosti i opis
» » » Jedan od ruskih svetišta - ikona Božanske Majke Fedorov