WikiEnx.com

Elementi krovište: mekane, izrađene od valovitog kartona, drveta

Video: Proizvodnja odljevaka i dodatnih elemenata krova

Tijekom svog postojanja, čovječanstvo je izumio veliki broj različitih načina za zaštitu krovova. Nakon što smo koristili za tu svrhu slama, trska, glina, a ponekad i kore i SOD. Danas, u tu svrhu se obično primjenjuju brodski pod, crvenilo ili krovnog materijala. Budući da je krov danas obično imaju vrlo složenu strukturu, postoji ogromna količina dodatnih krovnih elemenata. Činjenica da je dio krovne konstrukcije, a mi ćemo razgovarati dalje.

Glavni elementi

Kada je koža uvijek je montirani elementi su takvi krovovi:

 • Ridge elementa. U dvo-mnogoskatnyh i krovova je obavezno.
 • Dolina. Te se konstrukcije koriste se za zaštitu zglobova na zrake mnogoschiptsovyh krovova iz vode. Osim toga, dolina obavljati dekorativnu funkciju.
 • Pregače i dimnjak kapu. Prvi element koji se koristi kako bi se spriječilo prodiranje vode u krova u prostor između stijenki cijevi i sanduka. Dimnjak kapa osmišljen kako bi zaštitili vodu dimnjaka.

krovni elementi

Dodatni elementi

Također u krovnoj strukturi, a može uključivati ​​i dodatni pribor koji omogućuju da proširi svoj radni vijek, osigurati sigurnost stanovnika i olakšati brigu za krovni materijal. Za one koji su:

 • Zavjese i završna ploča. Prvo je potrebno zaštititi donje letvice od podgnivaniya. socket trake obavljaju istu funkciju, ali za dio ekstremnih rogova. Korištenje oba elementa, između ostalog, omogućuje povećanje ukrasne osobine krova.
 • sustav odvodnje vode. Obično uključuje protok Predviđen i ispusta.
 • Snijeg stanica. Ove sigurnosne krov elementi za ljudsku uporabu kako bi se spriječilo silazak s krova snijeg „lavina” u zimskim mjesecima.
 • Podigne cijevi. Služe za ukrašavanje dimnjak.
 • ventilacijski elementi. Oni su potrebni da bi se osiguralo oslobađanje zasićenog zraka pare iz potkrovlja i krova torte.
 • Mali elementi grebena montiran na krovu rubnih zraka.
 • Držači munje štapa. Obično priključen na člana grebena.

Dodatni elementi krovne folije

zaštitnih elemenata

Smatra se obvezno za takve elemente krovova, kao što su:

 • hidro i Parna izolacija filma. Prvi se koristi kako bi se spriječilo ulazak vode u krovni pita van, drugi - iznutra, to jest s tavana i potkrovlje. Za brtvljenje parna brana i može se koristiti plastične folije, krovnog pusta ili posebne membrane.
 • Mekani krov od posebnih tepiha obloge dodatno primijeniti. Izrađene su od materijala koji pruža zaštitu od vlage.
 • Otprilike ista funkcija i rad druge sigurnosne krov elemente (namakanjem) - endovnye tepiha.
 • Toplinsko izolacijski materijali. Poboljšanje performansi krovište. Obično se koristi kada se poboljšanje planiran stambeni tavan. Kao izolacijski materijali najčešće se koriste mineralne vune ili EPS. Ponekad je krov je također izoliran sa poliuretanskom pjenom.

To su elementi koji se često koriste na krovovima različitih materijala. Dalje, da vidimo što funkcionalnost ih provoditi.

Video: Rafter dio (suptilnosti, nijanse)!

Član greben krov

Ovaj predmet obično se koristi za sve vrste krovova - valovitog čelika oblaganje crvenilo, pa čak i drveta i katrana odbora. U prvom slučaju, konj je obično izrađena od lima i ima prilično lijep izgled. Mekani krov ili osjetio je obično izrađena od istog materijala. Metal grebena elementi mogu imati različit oblik - trokutni, polukružni pravokutni.

Video: Obračun krova, rafteri i krovnog materijala za ugradnju na krovu (valovitog kartona, pločice, mekana)

Član greben krov ili šindra šindra obično od drvenih dasaka. Ponekad, u ovom slučaju se ne koristi uopće.

dolinaNa krovovima od valovitog čelika folija i crvenilo obično se koriste dvodijelni krov dolinu. Prvi dio je montiran prije instalacije samog osnovnog materijala, a služi za zaštitu zgloba iz vode. Drugi set listova metalnih ploča ili šindre, te obavlja i dekorativno funkciju.

sigurnosne krov elementi

odvodnju oborinskih voda

Krovni elementi, dizajniran za odvodnju vode, instaliran odmah nakon instalacije vijenca trake. Montažni nosači su pričvršćeni izravno na njega. Pražnjenje sa klizaljki, voda ulazi u cijev montiran pod kutom malo i ide dolje kroz odvodne cijevi. Ispod nje je općenito zadovoljan pit prijemnik. Od nje izvan suda provesti odvodni jarak.

Voda sustav odvodnje krova za zaštitu zidova zgrade od oštećenja oborinskih voda, i temelj od erozije.

umišljen elemenata krova

Šipke zavjesa i kraj

Vrlo često ovi dodatni elementi koriste se za oblaganje krovova. Krov od valovitog kartona, meke pločice, crvenilo i druge materijale obično nadopunjuje konture savijenim limene trake. Njihova upotreba može poboljšati ukrasne osobine krova i proširiti svoj život. Ovi elementi su stavili na rubu grede i donje letvice.

snijeg stanica

Također je vrlo važan element krova. Svi čuvari metala opcije za snijeg koriste se, bez iznimke, krovove. Predstavlja taj element obično je poseban način (u obliku trokuta s kutovima) zakrivljena trake presvučena kositra. Tu su i druge složenije izvedbe. Nošeni snijeg zaustaviti na udaljenosti od oko 35 cm od ruba kosine duž cijele njegove dužine. To su važni elementi drvenog krova, ili metalni ruberoidnyj.

Video: Krov popravak instalacija tokarenje

Pregače i prividna cijev

Ovaj dodatni element obično izrađena od bijeli lim. Povijenih gornji rubovi pregača umeću u Stroebe učinjeno u dimnjaku. Ostali dijelovi su ugrađeni s preklapanjem od oko 15 cm. Zaštita tih dodatnih elemenata može biti od valovitog krovište, šindra šindre i ruberoidnyj t. D.

Crijeva se upotrebljavaju za zaštitu cijevi od vlage, a također pokriva djelomično strukturu uništene. U potonjem slučaju nema potrebe za kozmetičke popravak dimnjaka.

ventilacijski elementi

Strukturni elementi krova će trajati mnogo dulje ako koristite slijedeće komponente i ventilacijske materijala:

 • aeroelementy;
 • prozračivanje valjaka;
 • Pločice s kanalima za zrak;
 • rešetke;
 • reflektora;
 • specijalni materijali sa zračnim otvorima.

Hidraulički i parna brana film

Važno materijal koji štiti strukturni elementi krova su hidroizolacije film. Da se spriječi ulazak vlage u kolač krovište koristi:

 • Perforirana folija:
 • membranu;
 • antioksidans film;
 • hidrofilni smole;
 • obmazochnye i raspršiti materijala;
 • prodoran i ubrizgavanje.

različite vrste folijskog materijala se mogu koristiti kao parne brane, u odnosu na uobičajene polietilenski film. U tom slučaju, dodatni sloj ima ulogu reflektor topline natrag u sobu i izvan je montiran foliju. On pričvrstiti izravno na grede kocke nakon instalacije toplinske izolatore. Brtvljenje filma obično položio pod krovom profiliranih lima ili šljunka. Pod crvenilo obično se koristi voda-dokaz deka. Montiran je na čvrstom sanduk. Film je priključen izravno na grede na vrhu malo zatišje kako bi se spriječilo pukne u pomaku strukturnih elemenata krova. Na vrhu sanduk punjene uskih dasaka.

Krovni pokrivač elementi

Podstava i endovnye tepisi

Ovi krovni elementi služe ne samo za dodatno brtvljenje, ali i dati snagu oblaganju crvenilo. U može se primijeniti kao tepih podlozi, na primjer, „Icopal», KATEPAL, Ruflex i druge vrste.

Endovnye tepisi - često i vrlo važni elementi mekim krovom. Oni su obično izrađena od mekog, vodonepropusnog materijala.

Toplinsko izolacijski materijali

najčešće izolacija krovova koristi bazalt vune. To je jeftin i to je vrlo učinkovit materijala. Njegove glavne prednosti se smatra vrlo nizak stupanj toplinske vodljivosti i ne-zapaljivost. međutim mineralna vuna Nije dobro podnose visoku vlažnost. Ovaj materijal lako upija vlagu te tako gubi izolacijska svojstva. Stoga, kada se koristi, posebnu pažnju treba posvetiti kvaliteti hidraulične i parne brane. Parna brana s unutarnje strane mora se koristiti bez iznimke.

konstruktivni krovni elementi

Drugi najčešći izolacija je kao polistirena. Krov je završio s njima će biti još toplije od obloženog mineralnom vunom. polistiren Voda se ne boji, ali stvar je zapaljiv. Koristite ga tamo, gdje su miš, to se ne preporučuje. Činjenica da su ti glodavci vole prodelyvat u pjeni poteza i učiniti njihova gnijezda.

meki krov elementi

Ove izolacijskih krovnih pokriva elementi mogu se koristiti kako bi zaštitili obje lima krov obložen i crvenilo, crvenilo ili bilo koje druge.

To su elementi koji se koriste u trim pokriti krov. Film, klizaljke i pregače su potrebni i uvijek je instalirana. Dolina postavljena u slučaju zglobova. Ostali elementi montiraju po potrebi.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Metal „kaskada” - snaga i originalnost dizajna za godine koje dolazeMetal „kaskada” - snaga i originalnost dizajna za godine koje dolaze
Sorti krovova (foto)Sorti krovova (foto)
Neraspoložen krov i podove. Što se krov popraviti ove stvari?Neraspoložen krov i podove. Što se krov popraviti ove stvari?
Glavni i dodatni elementi krovaGlavni i dodatni elementi krova
Cestarina - je opcija proračun za krovoveCestarina - je opcija proračun za krovove
Profilirani na krovu - što odabrati? Specifikacije i recenzijeProfilirani na krovu - što odabrati? Specifikacije i recenzije
Kako instalirati vijenca strip?Kako instalirati vijenca strip?
Valley - to je važan strukturni element krovaValley - to je važan strukturni element krova
Metal: kako pravilno staviti. Tehnologija metalne ambalažeMetal: kako pravilno staviti. Tehnologija metalne ambalaže
Krov od valovitog kartona - udobna moderna verzijaKrov od valovitog kartona - udobna moderna verzija
» » » Elementi krovište: mekane, izrađene od valovitog kartona, drveta