WikiEnx.com

Krovni plan: crtanje i dizajn pravila. Kako nacrtati plan krovu?

Građevinska industrija već nekoliko godina prolazi kroz proces ubrzanog razvoja. Svake godine izgradio stotine i tisuće novih domova. I to može biti višekatni polja i privatne vikendice. Bilo je to posljednje vlasnici pokušavaju maksimalno sudjelovati u izgradnji, utjelovljene sve njihove ideje u novom obiteljskom gnijezdu. Jedan od važnih faza izgradnje kuće je instalacija krov. Za rezultat različite kvalitete i pouzdanosti, potrebno je razviti plan krov, prema kojoj i rad će biti učinjeno.

Video: Lekcije Archicad

osnovni podaci

Plan krov

Konfiguracija krova mogu biti vrlo različiti - .. skriven, mnogoskatnoy, neraspoložen, sljemenjak, itd Tu je i težina materijala koji se može osigurati pokrivenost pouzdanost, - .. Metal, škriljevac, profilirani, metala, itd krovovi shema omogućuje točan izračun potrebno količina materijala za njegovu gradnju, a također omogućuje da se jasno definirati ukidanje.

Krov plana - crtež koji pokazuje krov u nekoliko slojeva. Svaki od njih odgovara određenoj fazi gradnje. Tako, obično na papiru odražavaju izgled strukturnih elemenata (rešetke, nosive grede, grede) ili krute baze, tepih poleđine, tepih dolina, krovnog materijala. Također, krov plan sadrži točku mapiranje pričvršćivanje oluka cijevi i ventilacije. zglobova Mjesta i doline krovni prozori dostaviti u odvojenim programima koji pomažu odrediti položaj krova kolača.

Glavne vrste krovova i njihovog dostojanstva

Krov plana - izrada

Prije nastavka izravno instalacije krova, potrebno je odrediti materijale za toplinsku, pare i hidroizolacija. Treba razviti detaljan plan s primjenom veličine dizajna. Nakon izgradnje krova će biti poznat i stekao pravo količinu esencijalnih građevinskog materijala, možete instalirati ovaj dom element.Kako bi se utvrdilo konačni pogled na rezultiralo krovom, morate znati što vrste njoj su. Svi su 6 glavne kategorije:

Video: Kako nacrtati kuću u AutoCAD-u

  • shed;
  • zabat;
  • mnogoskatnye;
  • poluvalmovaya;
  • bokova;
  • zabat.

Najjednostavnija opcija je da dizajn krova bez pauze (tj plana ravnog krova), ali još uvijek najčešće instaliran na kućama i neraspoložen krova mnogoskatnye. Zato je ispravan izračun materijala i opterećenja na elementima nosive doći do izražaja, jer na kraju želim dobiti kvalitetnu i pouzdanu zaštitu, a ne previše overpaying za građevinskim materijalima.

Planirajte ravni krov

U mnogoskatnyh krovne površine često imaju oblik redovite trokuta ili trapeza. Stingrays gambrel krov može imati potpuno drugačiji oblik. To stvara jedinstvenu vrstu krova posebno, i kuću u cjelini.

Kako stvoriti grafikon?

U slučaju plana krova još nije u potpunosti spreman, a splavar sustav već se prikupljaju, onda možete početi mjerenja. Prvo određuje visinu grebena do stropa. Ako je krov više od jedne razine, mjerenje se provodi za svaki od njih.

Video: Kako čitati nacrte i planove. Što je u projektu dizajna

Radi veće jasnoće, crtež je nastao u profilu krovište sustava. To će omogućiti da se izračunati površina krovova. Ne treba zaboraviti da, ako je struktura sastavljena od jednostavnih elemenata, prostor koji je jednostavan dovoljno izračunati ukupnu vrijednost ovog parametra za krov će biti malo duže zbog prisutnosti prevjesi.

Pogledajmo izračun skriven krova, detaljno, oborio na sastavne dijelove Plan i objašnjenje formule.

Obračun Primjer područje

Plan krovu industrijskog objekta

Mora se reći da je industrijska zgrada krov opisuju gotovo ne razlikuje od razvoja plana za jednostavan mono-korakom (stan) krovu privatne kuće.

Krovna površina izračunava jednostavno. Ako krova, onda prvo izračunati površinu rampe, a zatim se dobiveni broj se jednostavno pomnožen 2. Ne bi trebalo biti nikakvih problema što ravnine često imaju pravokutni oblik. Stoga, formula područje će imati oblik: P = a x b, gdje a i b - je dužina i širina nagiba respektivno. Ali ovdje je važno uzeti u obzir parametre kao što su prednje i strehe.

za uzdržljiv Izračun krov To je isto - samo pomnožite dužinu (duljina + vrijednost kuće prepust) na širinu krova (širina kuća + prepust).

Za razliku od ravnog krova piskav

Kako nacrtati plan krov

Video: Archicad. Radni tekst. Kako napraviti 3D crtež ili na veličinu čvora?

Za gradnju stambenih ploča koriste bitumen, polimernih bitumen ili polimerne materijale koji zahtijevaju stalnu bazu organizaciju. To su najčešći krov na raznim industrijskim mjestima. Elastičnost materijala omogućuje da apsorbira toplinsku i mehanička naprezanja, tako da se ne može deformirati. Razlog za takav premaz može biti cement, noseća ploča i toplina izolacijski sloj.

ravnog krova tip plan često nosač ploča prekrivena sa parom i termalne izolatora. Za zaštitu od vlage, „tepih” je završena Brtvljenje foliju. Takav način gradnje krova je čest u izgradnji industrijskih objekata, privatnih stambenih i poslovnih objekata.

Ribbon strukture mogu biti ili ne upravlja i operiran. Što to znači? U prvom slučaju, krov ne može ići (osim ako popravak i prevenciju). U drugom slučaju, moguće je stvoriti prostor za rekreaciju, vrt, ili čak cijeli parking.

krovni plan: obično dizajn crtanje

Da bi se pravilno nacrtati plan, svakako da se upoznate s pravilima za uspostavljanje sheme zgrada. Bez obzira na vrstu krova (stan ili kosim) potrebnih za izračunavanje broja kanalizaciju. Oni nužno navesti u planu. Crtež je podijeljen u nekoliko jednakih pravokutnika, od kojih je svaki rascherchivayutsya kanalizaciju, komunikacije, ventilacijski otvori koji i prozore.

Izradite plan računajući broj materijala za izgradnju krova. Treba imati na umu određenu količinu rezerve. To će pomoći da se izbjegne probleme s nedostatkom građevinskog materijala u vrijeme izgradnje krova. Ako vam se strogo iznos sredstava koja se dobiva izračunavanjem, u 90% slučajeva to jednostavno nije dovoljno. To je zbog činjenice da ponekad krovni materijal može biti odbijen ili u vrijeme izgradnje postaje jasno da su preklapanja mora biti veća.Krov plana obično dizajn crtanje

Posljednja preporuka

Da biste saznali kako crtati plan krov, što je pisano mnogo. Postoje primjeri u literaturi. Tek nakon što je studirao, možete stvoriti zaista kvalitetnu crtež, u kojem veliki krov će biti podignut. U većini slučajeva, međutim, mnogo lakše podnijeti zahtjev za građevinsku ureda koji nude ovu vrstu usluge. Profesionalci će biti u mogućnosti uzeti u obzir sve želje kupca i razviti plan koji će zadovoljiti sve svoje potrebe.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Neraspoložen krov: krov za montažu sustavaNeraspoložen krov: krov za montažu sustava
Neraspoložen krov s rukama. instalacije tajneNeraspoložen krov s rukama. instalacije tajne
Krov sjenicom za materijale i oblike krovovaKrov sjenicom za materijale i oblike krovova
Neraspoložen krov i podove. Što se krov popraviti ove stvari?Neraspoložen krov i podove. Što se krov popraviti ove stvari?
Krov od valovitog kartona - udobna moderna verzijaKrov od valovitog kartona - udobna moderna verzija
„Andaluzija” - visokokvalitetni metalni„Andaluzija” - visokokvalitetni metalni
Što je krovište pita?Što je krovište pita?
Neraspoložen krov s rukama. montažu Opis značajkeNeraspoložen krov s rukama. montažu Opis značajke
Krov od metala - jednostavno i praktičnoKrov od metala - jednostavno i praktično
Kako prekriti krov s metalnim rukama: karakteristike postupkaKako prekriti krov s metalnim rukama: karakteristike postupka
» » » Krovni plan: crtanje i dizajn pravila. Kako nacrtati plan krovu?