WikiEnx.com

Danilovsky Samostan u Moskvi, adresa, svetišta

Video: Svetišta od Moskve. Od 15. rujna. Danilov manastir. 1. dio

U XIII stoljeću princ Daniel, jedan od sinova Alexander Nevsky, pet kilometara od Kremlja, Danilovsky Samostan je osnovan na obalama rijeke Moskve. U Moskvi, on je postao prvi muški samostan. Drvena crkva, izgrađena na svom teritoriju, bio je posvećen Danielu Stilite.

Princ Daniel

Daniel je rođen Princ Vladimir-na-Klyazma u 1261. U 1272. je po mnogo baštinu prošao slab vrijeme Mošusnih. Tijekom njegove vladavine, on sam uspostavio nježan i miroljubiviji državnik. U ratu, princ Daniel prisustvovali samo jednom, razbijanje oko pereslavl Ryazan Tatara odreda, poslao kneza Konstantina pridružiti Moskva zemlje. U pobjedi, on je, suprotno svim očekivanjima, a ne zarobljeni Ryazan. Gledano u istom princ Vladimir zatvorenika čuvaju u vrlo dobrim uvjetima do pomirenja. Mudrost i milosrđe Daniela su vidjeli, a on je bio vrlo cijenjen od strane drugih knezova i običnih ljudi.

Video: Svetišta Danilovsky groblje (Blago matrone i drugi ...) 720p

U 1269., postao je Veliki Knez cijele Rusije. Princ Daniel pravila oko 30 godina. Usput, on je bio taj koji je postavio temelje za ujedinjenje fragmentiran u one dane Rusiji oko jedne kapitala - Moskva. Princ je umro u dobi od 42 i bio je pokopan u Danilov samostanu koju je on osnovao.

Samostan Danilov u Moskvi

Povijest samostana

Puno različitih događanja doživjeli tijekom svog postojanja Danilovsky samostan. Spassky - U Moskvi je u 1330., novi samostan osnovan u crkvi Spasitelja na Bor (Kremlja). Braća Danilov manastir je prebačen ovdje. U 1490. Spassky samostan je premještena na brdu Krutitsy i pozvao Novospassky. Danilovskaya isto osta dugo vremena bio u potpunoj pustoši. Počela je oživjeti samo pod Ivan Grozni. To je bio prvi kamen crkva je podignuta za vrijeme njegove vladavine ovdje.Ova katastrofa, poput vatre, također nije poštedio drevni Danilov manastir. U Moskvi je u ranom sedamnaestom stoljeću bila teška vremena. Palež osta pobježe kapital Lažna Dmitrij II. Međutim, ubrzo samostan je obnovljen, u stvari - hram je okružen kamenim zidom sa sedam kula. Samostan je pretrpio u ratu 1812. Tada je dobio otkaz i oskvrnuli Francuzi. Konkretno, oni su ukradeni srebrni okvir, ukrašena grobnica princa Daniela.Samostan Danilov u Moskvi

Na groblju u blizini samostana u različitim vremenima to je bio zakopan poznate osobe kao što su Nikolaja Gogolja, NG Rubenstein, Vasily Perov, i drugi. Međutim, do danas nisam sačuvani groblje. Sada u svom mjestu izgradila kapelicu.

Prebivalište nakon revolucije

Godine 1918. samostan je službeno zatvoren, ali redovnici živjeli u njoj do 1930. godine. Od tog vremena do 1983. smješten dječji koloniju i skladišta. Redovnici su također uglavnom pucao u 30-ih godina. Grobovi poznatih ljudi preselili na drugim mjestima.

stranica Danilov manastir u Moskvi

Obnova samostana

Godine 1983., prvi Danilov samostan je vraćen vjernika. Do 1988. godine, tisućljeća kršćanstva u Rusiji, gotovo potpuno uništen samostan je obnovljena i restaurirana. Kompleks je vraćen u obliku koji je imao u XVII-XIX stoljeća.

Danas je samostan je aktivno sudjelovala u životu društva. Na primjer, u samostanu se nalazi i web stranica. Danilovsky Samostan u Moskvi smatra duhovno središte Ruske pravoslavne crkve. Ovdje je rezidencija Njegove Svetosti patrijarha. Njegov zamjenik u ovom trenutku je arhimandrit Aleksej. Pod njegovim vodstvom u samostanu objavio veliki broj najrazličitijih ortodoksne literature. Na primjer, ovdje je na raspolaganju svim vjernicima poznate serije „Danilov evanđelist”, koji sadrži biografije pravoslavnih fanatika XX stoljeća.

Samostan Danilov u Moskvi

Video: Ruski pravoslavni hramovi. Film №6.Svyato Trojstvo Danilov muški monastyr.Leto.

Opis objekta

Glavni hram samostan - St. očeva Sedam Universal vijeća - predstavlja kompleksnu arhitektonsku strukturu koja obuhvaća sedam crkava. U prizemlju se nalazi hram Svete Djevice. Najveća katedrala kompleks je Trojstvo, izgrađen u 1838 od strane arhitekta O. Bove. Tu je čudotvorna ikona svetog Ivana Kasijana rimske i Majke Božje „tri ruke”. tijekom restauratorske radove na teritoriju su obnovljena crkva sv Šimuna i Sv Serafim Sarovski i dvije kapele - nadkladeznaya i spomenik.

Samostan Danilov u Moskvi. svetišta

Samostan Danilov u Moskvi svetištima

Video: Svetišta od Moskve. Izdavanje 14. travnja. Samostan Sv Andrew u zatočeništvu

Najvažniji relikvija samostana smatra čudesne relikvije princ Daniel, njegova utemeljitelja. Zahvaljujući njima, obnova samostana u vrijeme vladavine Ivan Grozni. Nakon prijenosa redovnika u samostanu Spasitelja u Danilov je samo mala crkva i groblje. Međutim, na grobu kneza Daniel počelo događati sve vrste čuda i iscjeljenja bolesnih. Najvjerojatnije, to je ono dovelo do obnove samostana. K svetac Vojvoda je bio rangiran u XVII stoljeću. U isto vrijeme kada je otkrila svoju moć. Nakon 1930. godine, bili su pohranjeni u crkvi Uskrsnuća, koja se nalazi nedaleko od Danilov samostana. Zatim su nestali. Godine 1986, Metropolitan Washington prošao prvi dio relikvija samostana. Do danas, nekoliko dijelova su pohranjeni ovdje, smještena u ikonama, i Kovčeg raka.

Ikona matrone Moskve - je još jedan svetište, koji je Danilov manastir u Moskvi. Domaćica kada je život bio duboko religiozan čovjek. Rođena je potpuno slijep. Njeno tijelo je koštunjave izbočenje u obliku križa. Već u dobi od sedam otvorila dar iscjeljenja bolesnih. Umrla je drugi u svibnju 1952. Dugo njezin grob na groblju Danilovsky bio u ruševinama. Kasnije, čudesnim ozdravljenjima počeo da se dogodi ovdje. Otkrio relikvije sveca su u 1998. Sada su pohranjeni u zagovor Samostan.

Samostan Danilov u Moskvi domaćica

Danilovsky Samostan u Moskvi, vlasnik i drugih svetišta. Najzanimljiviji su:

  • Relikvijar s moćima sv.
  • Relikvijar s moćima Alexander Nevsky.
  • Papuča Saint Spyridon.
  • Sergej od Radonezh ikone.
  • Ikona sv Serafim Sarovski.

Samostan Danilov u Moskvi adresu

Video: Svetišta od Moskve. Od 1. rujna. Donskoy Samostan Stauropegial. 1. dio

samostan danas

Danas Danilovsky samostan (adresa u Moskvi Danilovsky vratilo 22) je neka vrsta „otoka spasa” za beskućnike i siromašne. Mnogi su dati zaklon i dao blagoslov za ručak u blagovaonici. Tu u manastiru, i odjeće za potrebite - donosi vjernike. Osim toga, kada je otvoren prebivalište ambulanti, pri čemu svaki može primiti pomoć invertirati. Usluge se održavaju svakodnevno.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
St. Alexander Nevsky. Ikona Alexander Nevsky. Rukopisnih pravoslavne ikoneSt. Alexander Nevsky. Ikona Alexander Nevsky. Rukopisnih pravoslavne ikone
Sv Andrije samostana: jučer, danas i sutraSv Andrije samostana: jučer, danas i sutra
Hram eufrozina Moskve u Kotlovka - spomenik slavnim stranicama ruske povijestiHram eufrozina Moskve u Kotlovka - spomenik slavnim stranicama ruske povijesti
Vladimir regija, tepisi - AtrakcijeVladimir regija, tepisi - Atrakcije
Što Malojaroslavec sadržaje vrijedne gledanja?Što Malojaroslavec sadržaje vrijedne gledanja?
Samostan Svetog Trojstva u Murom. Značajke arhitekture, povijesti i sveta mjestaSamostan Svetog Trojstva u Murom. Značajke arhitekture, povijesti i sveta mjesta
Moskva akcije samostani. Postojeći ruske manastireMoskva akcije samostani. Postojeći ruske manastire
Samostan Boris i Gleb u Dmitrovu: povijest i opisSamostan Boris i Gleb u Dmitrovu: povijest i opis
Samostan Novospassky u Moskvi: ikone, foto. Adresa Novospassky ManastirSamostan Novospassky u Moskvi: ikone, foto. Adresa Novospassky Manastir
Glavne atrakcije pereslavlGlavne atrakcije pereslavl
» » » Danilovsky Samostan u Moskvi, adresa, svetišta