WikiEnx.com

Ime dan Daniela. Daniel ime dana na crkvenom kalendaru

Danas, nekoliko maraka Dan rođendan. A malo ljudi misle o tome što znači ovaj dan. U međuvremenu, to je vrlo važno za odmor, iako to ima smisla samo ako se osoba pridržava pravoslavci ili katoličkim pogledima. Činjenica da je ime dana - čisto vjerskog praznika. Ime dan čovjeku - to je dan sjećanja na sveca po kojem je imenovan u krštenju. Naravno, sveci s istim imenom postavljena. No, zaštitnika od kojih je samo jedan izabran. Ako je tako dogodilo da je krštenje djeteta čovjek ne zna sveca po kojem je dobio ime, on može izabrati zaštitnika svoje - bilo na temelju osobnih voli ili prema sljedećem praksi: potrebno je u crkvenom kalendaru kako bi pronašli najbliži datumu rođenja dan sjećanja na svog imenjaka , To je nešto sveto i smatrat će se kao zaštitnik i ovaj dan - dan imena. Promjene u budućnosti jednom izboru ne može biti - duhovna veza između čovjeka i njegovog svetog ostaje zauvijek.

U nastavku ćemo opisati dane koji može objasniti dana ime Daniel u pravoslavnom kalendaru. To bi trebao napraviti rezervaciju da je barem glavni, ali ne i kompletan popis istog imena svetaca. Ne kao crkva kalendar, u kojem će biti prikupljeni su imena svih od svih svetih, poznat u pravoslavlju. Postoje razne lokalno, nacionalno i stranih poznata crkva svetih Božjih, koji nije poznat u Rusiji i nisu okruženi vsetserkovnym poštovanjem. Prema tome, pri odabiru zaštitnika može pokazati određenu fleksibilnost i okrenuti na popis svetaca, na primjer, bugarski, srpski, Aleksandrija ili bilo koji drugi pravoslavni mjesna crkva.

Danielov rođendan

Video: 5. ožujka. Hieromartyr. Daniel (Alfyorov)

lipanj

5. lipnja obilježava se Danielovo rođendan, nazvan u spomen na istoimenom Svetog Mučenika, opata Grehozarutskogo. Tijekom svog života bio je opat samostana u Uglich. On je upoznao svoju smrt u rukama poljskih-litvanski vojnici zajedno s 30 svećenika iz samostana i 250 laika.

srpanj23. srpanj - sjećanje na mučenika Daniel Nikopol. To armenski svetac susreo svoju smrt tijekom progona vjernika u Krista u vrijeme vladavine Licinia u IV stoljeću.

Video: Daniel, Ananija, Azarias i Misael 30.12 [Angel Dan]

rujan

25. rujna obilježava se Danielovo rođendan, nazvan po redovniku, koji je umro 840. Tijekom svog života bio je vrli redovnik koji je podnio monaški podvig u pećini na otok Thassos u egejski na području moderne Grčke.

Daniel rođendan u pravoslavnom kalendaru

listopad

4. listopada Daniel slavi imendan, zajedno sjećanju na svog imenjaka, velečasni s Shuzhgorskoy planinama. U dane zemaljskog života, on je bio redovnik, pustinjak koji je proveo svoje dane na spomenutom brdu, gdje se na kraju formirao samostan. Živio je u XVI stoljeću, a pokopan je u svom prebivalištu.

Video: 17. ožujka. Hieromartyr. Alexander (Liharev)

studeni

25. studenog opoziv Saint Daniel. Osim činjenice da je ta osoba postojala za njega i dalje nema podataka, uključujući i one za koje je priključen na sveci.

prosinac

30. prosinca - naziv dan Daniel štićenik istog imena proroka, čija knjiga je uključena u kanon Biblije. Živio VII-VI stoljeća prije Krista. e. On je došao iz plemenite židovske obitelji, ali zajedno s ostalim kolegama ušao u babilonsko ropstvo. Nakon što je primio Kaldejca obrazovanja, on je služio na dvoru kralja Nabukodonozora, a kasnije - Kiru i Darija. Bio je poznat po daru tumačenja snova.

Danielov imendan

siječanj

2. siječanj Crkva se spominje svetu srpsku nadbiskupu Daniel II. Ovaj svetac živio u XIII-XIV stoljeća. Došao iz Srbije, srpski kralj približio. Kasnije je postao redovnik i povukao se u brda Atos, gdje je bio opat jednog samostana. Tada je bio zaređen za biskupa, a zatim nadbiskup podignuta u Srbiji. U tom rangu, i on je proveo posljednjih četrnaest godina svog života. Umro je u 1338.

ožujak

17. ožujak obilježava se Danielovo rođendan, nazvan u spomen knezovima Moskvi. Ova sveta činili četvrti sin St. Alexander Nevsky. Bio je osnivač Danilov manastir u Moskvi, gdje je i umro, skidajući redovničkih zavjeta u 1303..

travanj

30. travnja - sjećanje na sv Daniela od Pereyaslavl. On je postao poznat u redovničkog života.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kad su slavni dani Anna AngelKad su slavni dani Anna Angel
Imendan George. Dani rođendan George (Jurij)Imendan George. Dani rođendan George (Jurij)
Kako se zove dan Elena? Idemo saznatiKako se zove dan Elena? Idemo saznati
Svetaca po imenu i datum rođenja. Kako ćete znati ime svecaSvetaca po imenu i datum rođenja. Kako ćete znati ime sveca
Angel Dan i ime NikoleAngel Dan i ime Nikole
Imendan roman. Datum rođenja u pravoslavnom kalendaruImendan roman. Datum rođenja u pravoslavnom kalendaru
Kada je naziv dan Denis?Kada je naziv dan Denis?
Naziv dana u ožujku. Kalendar pravoslavnih imenaNaziv dana u ožujku. Kalendar pravoslavnih imena
Imendan Galina na crkvenom kalendaru. Imendan GalinaImendan Galina na crkvenom kalendaru. Imendan Galina
Valerie Naziv dan: zaštitnikValerie Naziv dan: zaštitnik
» » » Ime dan Daniela. Daniel ime dana na crkvenom kalendaru