WikiEnx.com

Imendan George. Dani rođendan George (Jurij)

Ime dan - praznik, koji se također zove Dan anđela. U svojoj srži, to je posvećena svecu, naziv za osobu. Ovaj sluga Božji smatra zaštitnika i zagovornika pred Bogom za sve koji su nazvana u njegovu čast. Prema tome, proslava rođendana - to je čisto kršćanska tradicija. Dakle, to nema smisla slaviti one koji imaju druge poglede. U nastavku ćemo se osvrnuti na ono dana pada rođendan party George.

Video: Maske na rođendansku zabavu serija 2

Georgeova imendan

na rođendanu

Naziv dani određuje isključivo po imenu s kojim je osoba bila krštena. Svatko tko nije prošao obred inicijacije u kršćanskoj tradiciji, u načelu, ne mogu slaviti rođendan. Ime u krštenju je dano u čast sveca, koji je kasnije postao zaštitnik novo kršteni. Ovaj duhovni obveznica za život. Poslijepodne rođendan je jedan dan u kojem se Crkva poštuje uspomenu na sveca.

Često se događa da isto ime nekoliko svetaca. No, zaštitnik i dalje će biti samo jedan od njih. Ako se ne zna sa sigurnošću, to je u čast sveca iz popisa svetih Gospodina s istim imenom krštenik, zaštitnika odabrani datum rođenja: istoimenom svecu, čiji je memorija u crkvenom kalendaru je najbliži dan rođenja osobe, koji je njegov zaštitnik. Međutim, ako se osjećate posebnu vezu s bilo kojeg drugog svetog jednim imenom, možete ga odabrati.

rođendan za crkvenom kalendaru Juraja

Imendan George

Češće od dječaka sa imenom George križ u čast mučenika sv George, čija slika krasi nacionalni grb i ruski kovanice od malih denominacija. Konjanik spearing zmaja, ono što je on - George zmeeborets nosi pobjedu. Međutim, to nije jedini svetac u pravoslavnoj crkvi kalendar s takvim plemenitim grčkog naziva, koji je nekada bio nazvan i sam Zeus. Razmislite o tome što drugi dani račun za dan ime Crkve kalendaru George.

lipanj

U lipnju, broj 19 obilježava sjećanje vlč George. To je vrsta svetog duha, u smislu da je njegova memorija čuva u crkvi, ali život mu nema informacija.

Video: Na zabavi Maske serije 1

srpanj4. srpanj - George rođendan, krštenje u memoriji istoimenog sveca ispovjednika, arhimandrit, umro je u Nižnji Novgorod 1932., a tijekom svog života više puta patio od represije sovjetske vlasti.

Definicija „duh” odnosi se i vlč George, koji je naveden u kalendaru 16. srpnja. Međutim, kao što je mnogo svetaca.

George pravoslavna imendan

kolovoz

3. i 13. kolovoza crkva je čast dva sveta mučenika George. O oboje ne zna.

rujan

21. rujna - sveti Ispovjednik Jurij (Mkheidze), arhimandrit. Umro je u 60 godina u Gruziji.

listopad

2. listopada u čast sjećanja na svetu George II u Kijevu, Grand Duke u Kijevu i Chernigov. U svijetu imenovan je Igor, a ime s kojim je došao u kalendaru, on je dobio na prisilnom tonzura redovnik, nakon posljedica zavjere, princ svrgnuo. Nakon toga, ona vrsta neprijatelji nisu pošteđeni, a monah kneževski krvi. Odveden je klanje izravno iz liturgije i bacio leš na uništenje usred gradskog trga.

studeni

20. studenog se obilježava imendan George, nazvana u čast mučenika George (Yureneva). Tijekom svog života radio je kao sudac u gradu Vitebsk, dok je u 20-ima nije protjeran iz grada. U 30 je optužen za kontrarevolucionarnu aktivnosti i osuđen na prvi logor, a potom, 20. studenoga 1937., za koje pripadaju u jednu od grana katakomlbnih pravoslavne crkve, na smrtna kazna.

prosinac

16. prosinca Crkva se spominje svetog ispovjednika Georgij Sedov. Tijekom svog života bio je laik, pretrpio u rukama sovjetskih vlasti u 30-ih i 40-ih. On je služio kao prefekt u raznim crkvama, dok u katedrali uskrsnuće Tutaev nije sišao s ljestava. Od ozljeda godinu dana kasnije je umro.

31. prosinca - Dan sjećanja na sv George Stilite. Gdje je svetac radio - nije poznato.

siječanj

30. siječnja - dan Patron Saint George, nazvana u čast istoimenog sveca je mučeničkom 1838. godine u rukama muslimana, mladić optužen za izdaju islam. Biti primoran usvojiti vjeru proroka Muhameda, što je odbio odreći Krista, za koji je bio obješen na gradskim vratima u paramita, Turska.

Video: Ime dan. George

veljača

10. veljače u čast i sjećanje na nepoznatom Saint George. Sačuvana je samo ime.

Video: SRETNA ANGEL !!! Izvrsno lijepa čestitka sretni anđeo!

17. veljače - Jurij memorije svetog kneza Vladimira. jedan od ruski sveci knezovi.

ožujak

23. ožujak - Rev George. Lokacija nepoznata podvig.

18. ožujak - Jurij mučenik. Datum smrti tradicije nije sačuvana.

travanj

17. travnja - Velečasni od Peloponeza. Živio je i umro u jednoj od lokalnih samostana.

26. travnja - George imendan - još jedna nepoznata sveca. Opet, samo ime ostalo.

svibanj

6. svibnja - samo tri sveta imenjaka: Shenkursky ćaknut, Ptolemaidsky čudotvorac, a sam je George. Posljednji od njih - veliki mučenik, odrubljena glava u 303 ili 304 godina. Ako je život bio vojni zapovjednik i jedan od favorita za cara Dioklecijana, dok je otvoreno priznao da ispovijeda kršćanstvo. Osam dana mučenik mučili pokušavajući ga nagovoriti da se preda, ali ne i postizanje uspjeha, isporuka do smrti.

10. svibnja - Dan sjećanja na George, brat svetog Simeona Stiliti od Cilicije. Osim toga, više o tome nema podataka.

Georgeova imendan

zaključak

To je osnovni popis svetaca, koji nosi ime Georgea. Ime Dan pravoslavna može biti ograničena i sjećanju drugih svetaca - ili malo poznati izvan crkve širom izdanje crkvenom kalendaru. Tako je u odabiru svoje zaštitnice može biti fleksibilni i primijeniti, na primjer, na popisu arapsko pravoslavnih svetaca koji su gotovo nepoznata u Rusiji.

Ime dan George Church kalendar za osobe smatra se da je svečani dan, isti rođendan. Međutim, na ovaj dan bi trebao ne samo zabaviti, ali prije svega pokazati poštovanje i čast sjećanja na njegova zaštitnika, molio u Hramu za vrijeme liturgije i zajedništva svetih otajstava.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kad su slavni dani Anna AngelKad su slavni dani Anna Angel
Kako se zove dan Elena? Idemo saznatiKako se zove dan Elena? Idemo saznati
Svetaca po imenu i datum rođenja. Kako ćete znati ime svecaSvetaca po imenu i datum rođenja. Kako ćete znati ime sveca
Angel Dan i ime NikoleAngel Dan i ime Nikole
Imendan roman. Datum rođenja u pravoslavnom kalendaruImendan roman. Datum rođenja u pravoslavnom kalendaru
Ime dan Iliji kada i kako slaviti?Ime dan Iliji kada i kako slaviti?
Kada je naziv dan Denis?Kada je naziv dan Denis?
Naziv dana u ožujku. Kalendar pravoslavnih imenaNaziv dana u ožujku. Kalendar pravoslavnih imena
Ime dan na crkvenom kalendaru VyacheslavIme dan na crkvenom kalendaru Vyacheslav
Tko slave imendan u travnju, a kako to učiniti dostojanstvenoTko slave imendan u travnju, a kako to učiniti dostojanstveno
» » » Imendan George. Dani rođendan George (Jurij)