WikiEnx.com

Imendan roman. Datum rođenja u pravoslavnom kalendaru

pokrajina Kalendar 2016/10/14 Video

Ime dan - to je važan odmor za svakog vjernika pravoslavne. To je slično rođendan, jer je povezan sa krstom - duhovno rođenje u život vječni u skladu s učenjem Crkve. Kada osoba prolazi kroz ovaj obred, pomaži mu bilo ime, a ne nužno u čast sveca. Od tog trenutka nedavno kršten je u lice sveca zaštitnika Boga, koji se duhovno povezan tijekom svog života. Dakle, nekrštenih osoba, u pravilu, nemaju pravo slaviti imendan, jer je njegovo ime bez obzira na pojedinačne zaštitnika.

Za one koji prolaze kroz inicijaciju u Krstionica, i ime sveca zaštitnika roditelji odabrali (ako je beba kršten), ili samog čovjeka. Dan u kojem se Crkva kalendarski spominje odabrane sv i postaje dan rođendan. Ako je netko bio kršten kao dijete, ali nije imao nikakve zapise i sjećanja koja je od svetih je izabran za zaštitnika krštenih, Sveti određuje kako slijedi: uzmemo crkveni kalendar i izračunava dan memorije nekome poput sveca mu najbliži rođendan. Upravo je on zaštitnik. Na taj način, kao kada je osoba na krštenju izabrati ime za sebe, ali ne znam koji je od svetih vole. U svim drugim slučajevima, zaštitnika mogu odabrati bez obzira na datum rođenja, isključivo na temelju intuicije i osjećaj posebnu duhovnu povezanost i razumijevanje. Kalendar je mogao biti bilo koji dan.

Roman, rođendan koji mogu pasti na jednoj od deset mjeseci ove godine, čeka prilično širok izbor u tom pogledu. Naravno, nakon što je napravio izbor, ne može se mijenjati. U nastavku dajemo popis glavnih datuma, koji račune za imendan Roman.

rođendan romantika

lipanjDana 13. lipnja naziv dan pada rimske, nazvana u čast istoimene mučenika koji je trpio zbog svoje vjere u Krista. Bilo je to na mjestu zvanom Nikomediju.

kolovoz

Na dan 1. kolovoza slavi Dan ime onih koji imaju svoje zaštitnik Princ rimski od Ryazan, poznat kao mučenik za vjeru u Krista. On je bio mučen i ubijen na dvoru Khan na temelju optužbi za bogohuljenje poganski vjere tatarske vladara. To je učinjeno klevetničke Otkaz Khan carinicima, od samovolje od kojih rimski princ branila svoje podanike.

rujan

8. rujna - Ispovjednik rimski. Ime dan pravoslavni vjernici po imenu Roman u ovaj dan se slavi u čast svetog ispovjednika, ode Gospodu 1937., nakon godina represije od strane sovjetske vlade. Za života je bio svećenik, a nedugo prije njegove smrti i uzeo još jedan redovnik imenom Josip.

imendan romantika

listopad

14. listopada - Roman glazbenikom. Tijekom svog života, on je služio kao đakon u Carigradu.

studeni

13. studenog se obilježava imendan rimski, čiji je život, međutim, nije poznato. Takvi slučajevi obiluju u crkvenoj povijesti.

prosinac

1. prosinca - naziv dan rimski, nazvana u čast Svetog mučenika Cezareju (pogani izvršene početkom četvrtog stoljeća za propovijedanje Evanđelja).

siječanj

18. siječnja - sjećanje na Svetog mučenika Roman. O njemu znamo samo da je prihvatio kraj mučenik je za propovijedanju.

Na isti dan obilježava istoimene mučenika, koji je umro krajem sedamnaestog stoljeća. Tijekom svog života on je bio jedan od redovnika na gori Atos. Nakon što se u Carigradu, bili smo prisiljeni muslimane da prihvate islam. Za stan odbijanje da to učini je ubijen.

roman dan pravoslavni ime

veljača

11. veljače mučenika Crkva sjeća rimski grad Samostate. Ubijen je tamo pogane tijekom progona kršćana, cara Dioklecijana u kasnom trećem stoljeću.

ožujak

2. ožujak opoziv Monk učenik svetog Teodozija bugarskog. Kad je učitelj umro u samostanu koju je on osnovao, velečasni rimski postao njen rektor, u činu koji je završio svoj život.

svibanj

15. svibnja obilježava se dan sjećanja na sv kneza Roman (Boris), vjernika mučenika. Bio je brat kneza Gleb, sina princa Vladimir Crveni Sunce Rostov je patio od ubojice šalju po nalogu drugog brata - Svyatopolk. Zajedno s knezom Gleb oni su prvi Ruski sveci.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Imendan George. Dani rođendan George (Jurij)Imendan George. Dani rođendan George (Jurij)
Kada Valentina slaviti imendanKada Valentina slaviti imendan
Svetaca po imenu i datum rođenja. Kako ćete znati ime svecaSvetaca po imenu i datum rođenja. Kako ćete znati ime sveca
Angel Dan i ime NikoleAngel Dan i ime Nikole
Kako odabrati ime za pravoslavne djevojkeKako odabrati ime za pravoslavne djevojke
Kada je naziv dan Denis?Kada je naziv dan Denis?
Naziv dana u ožujku. Kalendar pravoslavnih imenaNaziv dana u ožujku. Kalendar pravoslavnih imena
Ime dan Andrew pravoslavne crkve kalendarIme dan Andrew pravoslavne crkve kalendar
Tko slave imendan u travnju, a kako to učiniti dostojanstvenoTko slave imendan u travnju, a kako to učiniti dostojanstveno
Ime Dan i ime MatejaIme Dan i ime Mateja
» » » Imendan roman. Datum rođenja u pravoslavnom kalendaru