WikiEnx.com

Ime Dan i rođendan od Sofije

Sofija - vrlo lijepa drevni naziv grčkog podrijetla. U crkvenoj tradiciji, ona je povezana sa Sofija - Mudrost Božja (što znači ime Sofia - mudrost), kao i sa nizom svetaca, što će biti objašnjeno u nastavku u vezi s pitanjem utvrđivanja rođendan.

Video: Larissa Frantsuzova 28. veljače Dan anđela (ime dan) .Sofiya. Autor čitanje.

rođendan Sofiji

na rođendanu

Ime dan - to je osobna praznik čovjek nadograđen na crkveno slavlje u čast sveca, a projicirana ovu proslavu. U stvari, naziv dan čovjeka slavi na taj dan kad je Crkva poštuje uspomenu sveca po kojem je dao ime po krštenju. Dakle, naziv (uključujući Sofia) - to je čisto svetkovina i pravo slaviti to su samo oni koji su kršteni u kršćansku crkvu.

O izboru datuma rođendan

Osoba koja je kršten u dobi od razloga, on bira novo ime. To može odgovarati imenu na putovnici, i mogu se razlikovati od njega. Jedini uvjet je da je ime upisano u kalendar koji je u vlasništvu nekog svetog crkve. Odabrani sveta imenjaka zaštitnik postaje čovjek. Naravno, kad krstiti dijete, za njega taj izbor učiniti roditelje. Tako često, kad beba raste, ona gubi podatke o svom zaštitniku i ponovno odaberite ga. U tom slučaju, crkva pravo birati svoj istoimeni svetac, vođeni samo svojim željama. Ako osoba ima problema s tim, to se provodi formalnu proceduru za izračun kalendara, prema kojem je svetac će biti onaj čiji je blagdan u kalendaru je najbliži rođendan osobi. Sve to je trošak tradicionalne crkve u kojoj su sakramenti, uključujući i krštenja, naučio gotovo sve u redu na tradiciji. Često istovremeno ljudi nisu vjernici, i, naravno, ne mislim o izboru sveca. Vjernici su ljudi, churched, to se uzima ozbiljno i gdje svjesni.

Video: Čestitam na dan Hope AngelU nastavku ćemo govoriti o nekim od svetaca, u čijoj memorijskoj slave imendan Sofije. Osim obilježavanja datuma na kalendaru, ukratko dotaknuti njihove živote. Odmah treba reći da se neće spomenuti mnoge poznate žene crkva, budući da ne postoji puna detaljan popis svetaca.

Dan ime na crkvenom kalendaru Sofiji

28. veljače. Mučenik Sofia (Selivestrova)

Rođen prpmchts. Sofija 1871. u pokrajini Saratov. Njezina majka rano umrla, a do 20 godina stara djevojka je doveo u sirotištu u samostan. Ona je tada preselio u St. Petersburgu, gdje je uzeo crtež lekcija, zarađuje za život radeći kao sluškinja. Godine 1989, ona je odlučila da napusti samostan, koji je učinio, upis u broju sestre strast manastira u Moskvi. Kad je samostan je otopljen u 1926, ona je, zajedno s tri časne sestre smjestio u jednom od podruma u Tihvin ulici. Međutim, 1938. godine na temelju optužbi za kontrarevolucija aktivnosti, ona je uhićen i osuđen na smrt. U istoj godini kazne rezultiralo u izvršenju. Proslavi u 2001. Naziv dana Sofija crkva kalendar također istaknuo 26. siječnja. Ovaj datum, međutim, nije memorijski stalni i pripada svima novih mučenika i ispovjednika ruskom.

Video: Pjesma, imendan, Sofija!

1. travnja. Princeza Sofija Slutskaya

1. travnja rođendan proslaviti Sofiju, nazvan u čast princeze, koji je rođen 1585. u obitelji Slutsk kneza Jurija Yurevich. Godinu dana nakon rođenja siroče i formalno postala princeza Slutsk. U životu, on je imao ugled kao protivnika Uniatism i aktivno protivi propovijedanje Rimu navijača. Umro je u 26 godina u trenutku isporuke. Sophia kći rođena mrtva. Naziv dana Sofija crkva kalendar također slavi 15. lipnja na Dan sjećanja na bjeloruskom svetaca.

Sofija pravoslavna imendan

4. lipnja. mučenik Sofija

Mučenik, tijekom života bivšeg liječnika. Naziv dana Sofia u ovaj dan slavimo žene, nazvana u njezinu čast. No, da ne govorimo o njezinom životu, nema podataka, osim činjenice da je zbog svoje vjere, ona je prihvatila smrt.

Dana 17. lipnja. velečasni Sofija

Malo poznata velečasni Sofija. Ime Dan pravoslavne djevojke u njenu čast je rijetkost, jer tko je ta žena bila, gotovo ništa ne zna. Znamo samo da je razlikovao strogi asketizam i vozderzhnostyu svoj monaški život.

Dan Sofija imendan ime

30. rujna. Rimski mučenik Sofija

To je možda najpoznatiji Saints sophias. Sofija rođendana, imendan i memoriju koja poštuje cijeli pravoslavni svijet, bila majka svetih mučenika vjere, nade i ljubavi. Za ispovijedajući Krista kćeri ona izvršava isti u njegovim očima. Ona je spasio živote većine, ali tri dana kasnije umrla na grobu svoje kćeri.

1. listopada. Egipatski mučenik Sofija

Ova žena je odrubljena glava car Aurelije. Uzrok tragedije je svejedno profesija kršćanstva.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kad su slavni dani Anna AngelKad su slavni dani Anna Angel
Imendan George. Dani rođendan George (Jurij)Imendan George. Dani rođendan George (Jurij)
Kako se zove dan Elena? Idemo saznatiKako se zove dan Elena? Idemo saznati
Svetaca po imenu i datum rođenja. Kako ćete znati ime svecaSvetaca po imenu i datum rođenja. Kako ćete znati ime sveca
Angel Dan i ime NikoleAngel Dan i ime Nikole
Doznajemo kako se zove SofijaDoznajemo kako se zove Sofija
Imendan roman. Datum rođenja u pravoslavnom kalendaruImendan roman. Datum rođenja u pravoslavnom kalendaru
Ime dan Iliji kada i kako slaviti?Ime dan Iliji kada i kako slaviti?
Kada je naziv dan Denis?Kada je naziv dan Denis?
Naziv dana u ožujku. Kalendar pravoslavnih imenaNaziv dana u ožujku. Kalendar pravoslavnih imena
» » » Ime Dan i rođendan od Sofije