WikiEnx.com

Kako izolirati krov unutar kuće sa svojim vlastitim rukama?

Prema statistikama, gubitak topline kroz slabo izolirana krov, kosi

ili stan, gotovo trećina ukupnog broja. Kompleks mjera instalirati toplinsku barijeru, ne samo da može smanjiti troškove grijanja, ali i da dobije dodatni stambeni prostor u potkrovlju koji se pretvara nakon završetka posla.

Pravilno provodi aktivnosti povećati vijek trajanja cijele krovne konstrukcije i stvoriti potrebnu klimu za život. Pravilno krovna konstrukcija mora sadržavati sljedeće elemente:

 • Krovni pokrov;
 • rogovi;
 • sanduk;
 • kontrobreshotku;
 • parna brana;
 • Brtvljenje;
 • izolacija;
 • prostor za ventilaciju.

Da bismo razumjeli kako izolirati krov u kući, poželjno je da prvo razumjeti osnovne fizikalne procese koji se odvijaju unutar krovne konstrukcije, kao i razumjeti utjecaj velikih prirodnih sila s kojom se mora suočiti na dnevnoj bazi.

Kako izolirati krov iz kuće

Video: Zagrijavanje krova iznutra sa svojim vlastitim rukama

atmosferskih učinaka

Bilo krov tijekom cijele godine pod utjecajem je niza klimatskih faktora, koji zahtijevaju upotrebu zaštitnih mjera. Oni uključuju:

 • sobna temperatura, fluktuira unutar jedne godine i dovodi do zagrijavanja ili hlađenja ovojnice;
 • oborine u obliku kiše, što je osobito osjetljiva na krovu gotovo tijekom cijele godine;
 • oborine u obliku snijega, što stvara dodatni teret na krovu;
 • Utjecaj vjetra, sugerirajući pouzdanu fiksacija premaza na konstrukcije.

Dakle, glavni cilj krovu kuće je pružiti pouzdanu zaštitu od udaraca i održavanje navedenog zatvoreni udobne uvjete života, koji se sastoje od stabilnih razina temperature i vlažnosti.

kako izolirati krov unutar kuće sa svojim rukama

Fizički procesi u krovu

Konstantna temperatura razlika unutar i izvan dovodi do kontinuiranog fizikalnih procesa koji su ključni za razumijevanje kako se izolirati kuća krov iznutra. Oni uključuju:

 • razmjena topline rezultira od razlike temperature unutar i izvan kuće i dovodi do gubitka topline kroz krov, koji sprječava izolaciju postavljen;
 • razmjene vlage, koja je posljedica ljudskog djelovanja (dah prije kuhanja), u kojem je topli zrak, pun pare tekući uzdiže, a kako bi se spriječilo odvajanje i staviti posebno odobrenje za ventilaciju.

Vrijednost fizikalnih procesa u izolaciju kuće

Izolacija ispravno postavljen u bilo razlika u temperaturi na temperaturi vanjske površine samo nekoliko stupnjeva viša nego vani.

Korištenje paroizloyatora i praznina za ventilaciju spriječiti nakupljanje kondenzata formirana nakon hlađenja pare u grijaču, i sprečava ne samo propadanje, ali i sigurnost cijele krovne konstrukcije.

Ilustrativan primjer kako izolirati krov iz kuće, možete vidjeti ako pogledate krovu kuće nakon snijega. Ako se u potpunosti ili djelomično nedostaje obodu visi icicles, a time i rad koji se obavlja uz kršenje pravila. To je zbog povećanog prijenosa topline, što je rezultiralo u krovu kuće se grije vrućim zrakom. dolazi iz sobe, i, kao posljedica toga, snijeg se topi.kako izolirati krov iz kuće s pjenom

Prioriteta rada

Prije izolirati krov iz kuće, kao iu svakom poslu, morate pripremiti plan, napraviti procjenu i pripremiti unutarnje površine krova.

Plan uključuje obavljanje osnovne korake, popis potrebnih alata i provedbu mjerenja području krova. Daljnji rad na ugradnju izolacije, potrebno je osigurati ciljnu trim, vođenje komunikacije (npr struju), instalaciju prozora ili vrata. To će se pretvoriti u potkrovlju u punoj dnevnoj sobi.

Nakon mjerenja provedenih priprema procjene i stečeno materijala, obično uz stopu od oko 15%. Izbor materijala i njezina debljina zauzimaju ključnu ulogu u cijelom procesu, tako da mogu biti izolirane u zasebnom stupnju.

Ništa nije teško cijeli volumen posla na vlastitu, br. Ali se preporuča da pažljivo pročitate kako bi se smanjio rizik od pojave grešaka sa sljedećim koracima i savjete o tome kako izolirati krov unutar kuće sa svojim vlastitim rukama.

Radovi se izvode u ovom redoslijedu:

 • pripreme površine, a odabir grijača;
 • ugradnja dilataciju i vodonepropusnost;
 • Ugradnja izolacije;
 • Ugradnja parna brana;
 • Instalacija završiti.

kako izolirati krov iznutra fotografiju

Priprema podloge i odabir izolatora

Prije početka rada, struktura krova mora se provjeriti za štetu, kvarenja ili druge nedostatke. Povrede mora ispraviti, oštećeni elementi su zamijenjeni, drvene površine tretirane s lakovima ili impregnacije. Ove aktivnosti će zaštititi strukturu i eliminirati potrebu da se onesposobe buduće slojeva toplinske zaštite za popravak.

Najčešće korišteni materijali za toplinsku izolaciju danas su:

 • Mineralna vuna u roli ili mat;
 • pjena;
 • Stiropor.

Oni ispunjavaju osnovne zahtjeve grijača: sigurnost, jednostavnost, slabe toplinske vodljivosti i trajanje rada. Primjena stakla u sobi se ne preporučuje. To je nezgodno da se stog, a mikročestice imaju negativan utjecaj na zdravlje.

Minimalna debljina izolatora koristi gotovo svugdje, je 150 mm. U većini slučajeva, to je u skladu s građevinskim propisima.

Izbor materijala utječe na oblik krova. Za male prostore s ograničenim avion polaganje svitcima ili tepisi može biti teško. U takvoj situaciji, postoji samo jedan način kako se izolirati krov iz kuće - pjena ili poliuretanske pjene. Oni raspršuje posebna pumpa je obično u nekoliko slojeva. No, u ovom slučaju, potrebna pomoć profesionalne opreme.

Kako izolirati krov kuće iznutra pjene

Video: Tekući pjena. Zagrijavanje. Kako ovo radi

Montaža ventilacije jaz i hidroizolacija

Ventilacija prostora grijač kako bi se spriječilo da smoče i oštećenja, što neminovno dovodi do gubitka zaštitnih svojstava. Minimalna udaljenost koja ga mora odvojiti od površine krova je 20 mm. To omogućuje višak vlažnog zraka koji još uvijek održava iz prostorije kroz izolator, slobodno uklonjen iz izolacijskog površine.

Najjednostavnija hidroizolacija, još uvijek se naširoko koristi u građevinarstvu - to je uobičajena krovište materijal. Ali za djelotvorniju zaštitu, poželjno je koristiti posebne tkanine koja ima propusnost vodene pare. Najbolja opcija - difuzija, umjesto uobičajenih membrana. U ovom slučaju, to traje samo jedan ventilirana jaz. Za uobičajene mogućnosti trebaju biti dvije:

 • između izolacije i vodootporne tkanine;
 • između izolacije i krovnog pokrivača.

Ove mjere su rezultat kontinuiranih fizičkih procesa koji se odvijaju pod krovom. Ali, na primjer, prije nego što izolirati krov iznutra stiropora, te operacije izvode, jer ovaj materijal ne upija vlagu, što nam omogućuje da se ignorira brtveni odjeljak i praznine za ventilaciju.

Izolacija se nalazi glatku stranu krova na posebno sadržanih bara preklapaju barem 100 mm, okomito na grede, a zatim fiksne spona ili čavala. Tijekom instalacije je blagi prevjes bi se smanjio rizik od oštećenja tijekom ugradnje izolacije. Mjesta zglobovi se lijepe za zubima. Hidroizolacija potpuno prekrila Rafter.

kako izolirati krov iz kuće

Ugradnja izolacije

Najvažniji korak u procesu rada „kako izolirati krov iznutra.” Ovisno o materijalu, postoje suptilnosti raditi s njim. Ali principi primjenjuju na sve vrste, bez iznimke.

Širina izolacije treba biti 10 ili 20 mm veći od otvora, gdje se nalazi. Standardni korak rogovi je 600 mm, što odgovara ili je višekratnik veličine većine grijača.

Učvršćivanje se vrši debele izolacije strukture i jaz u veličini. No, osim toga to može biti priključen ili tanka reyami kabel spojen u sendvič između čavala ili vijaka, pijan u rogova.

Listova pjene i pamuka u potpunosti ispunjen sav raspoloživi prostor. Jedna mogućnost je ugradnja polaganje izolacije u dva sloja. U tom slučaju, što se druga grupa, kako bi se u potpunosti pokrivaju zglobove prethodnog.

ugradnja parne brane

Nakon završetka instalacije izolacijskog materijala mora uvijek osigurati parna brana. Gruba strana nalazi se unutar sobe, jer oni apsorbiraju pare, glatka - za izolaciju. Kao i kod ugradnje hidroizolacije, ovdje su dvije važne točke:

 • postavljanje željene zabavu na grijač, inače učinak će biti potpuno suprotno;
 • fiksacija zglobova obostrano ljepljivom trakom.

Učvršćivanje se vrši pomoću zagrada do rogova. Ušivenim na vrhu izolacijskog plašta za osiguranje budućeg dorade. Možete koristiti bilo koji završni materijal: plastika, drvo ili suhozidom.

Da bismo razumjeli određeni korak u procesu je da se izolirati krov iz kuće, fotografije, koji se nalazi na početku članka, a ispod će vam pomoći u tome.

Kako izolirati krov iz kuće

Značajke toplinsku izolaciju različitih objekata

Unatoč činjenici da je osnovni postupak je standard za toplinsku izolaciju različitih vrsta krovnih konstrukcija, korištenje svaki materijal ima svoje karakteristike. Na primjer, do danas ne postoji niti jedan većina pristalice u pitanju što se izolirati krov iznutra - pjena ili pamuka. Svaki materijal ima svoje prednosti i mane.

U domovima s potkrovlje izolacija To vam omogućuje da dobijete punu dnevnu sobu, gdje možete živjeti. Nema potrebe da se zagrije tavan, možda čak će voziti proces krov izolacija na minimum, ako se želi raditi s prvom katu.

Za većinu stan krovne konstrukcije najbolji smatra početi raditi na prvom izolacije s vanjske strane. I samo u odsutnosti učinka početi raditi unutra.

Video: Priprema krova bez kontrobreshetki pod izolaciju. 1. dio.

Ako pogledamo proces kako izolirati krov iznutra drvene kuće, glavna značajka je pedantan tretman površina s zaštitnog laka ili impregnacijom, i najmanja masa izolacije.

Kako izolirati krov u kući penoplistirolom

Savjeti za sve prigode

Ako se rad odvija na vlastitu, to je poželjno da uvijek slijede glavne pravila:

 • eliminirati nedostatke krova, umjesto da ih maskiranje;
 • pažljivo rukovati drvenih površina, posebno rogova;
 • rade samo zajedno.

Unatoč svojoj jednostavnosti, možda, ta pravila će biti odlučujući faktor u dugovječnost krova apartmanske zgrade.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Neraspoložen krov s rukama. instalacije tajneNeraspoložen krov s rukama. instalacije tajne
Krov sjenicom za materijale i oblike krovovaKrov sjenicom za materijale i oblike krovova
Neraspoložen krov i podove. Što se krov popraviti ove stvari?Neraspoložen krov i podove. Što se krov popraviti ove stvari?
Elementi krovište: mekane, izrađene od valovitog kartona, drvetaElementi krovište: mekane, izrađene od valovitog kartona, drveta
Glavni i dodatni elementi krovaGlavni i dodatni elementi krova
Zagrijavanje krova s ​​unutarnje strane ruku. Krov tehnologija izolacijeZagrijavanje krova s ​​unutarnje strane ruku. Krov tehnologija izolacije
Kako instalirati vijenca strip?Kako instalirati vijenca strip?
Kako instalirati grede za krov s rukama?Kako instalirati grede za krov s rukama?
Stubište do krova - važan strukturni elementStubište do krova - važan strukturni element
Što je krovište pita?Što je krovište pita?
» » » Kako izolirati krov unutar kuće sa svojim vlastitim rukama?