WikiEnx.com

Catherine Ime dan: povijest, tradiciju i malo proricanje sudbine

Catherine Ime danČovjek je ime - je njegov sastavni dio. Veliki pjesnik, odrastao ruski zemlju, on je pitao: "Što je u imenu?" Mi odgovoriti: odmor. Kao što znate, većina ljudi ima sveci zaštitnici od bolesti. To im definira samo ime. I svaki svetac ima dan sjećanja, dan u strahu - rođendan party. Danas ćemo govoriti o ovaj praznik, koji je cijenjen u mnogim zemljama - je imendan Catherine.

Kakav sveca krije iza tog imena, što to znači?

Još od antičkog grčkog naziva Ekaterina značilo čistoću i čistoću. Ona dolazi iz grčkog "Katharios", Ali pokroviteljstvo u ovo sveto ime živio u Aleksandriji. Catherine pravoslavna imendan - dan štovanja Svetog Veliki Mučenika Katarina iz Aleksandrije. Prema legendi, ovaj svetac je bio pravi primjer čednosti i čistoće. Unatoč bogatstvu, plemenitosti i živo uma, ona je ostala nevina: jednog dana imao san u kojem je bila udana za samome Kristu. Sljedećeg jutra ona je ispalo da je prsten, koji je dao božanski muža u snu na prstu.Saint Catherine Aleksandrijski u svom životu pomogao mnogim kršćanima. Prema legendi, ona je spasio žrtvovali u poganskim obredima sljedbenici kršćanstva. Nakon što je pretvorena u uvjerenju filozofa, koji je poslao caru, mami ga. Među znanstvenicima je bila supruga cara. Svi su bili pogubljeni zbog izdaje.

Catherine dan rođendan

Za sve to je car Catherine osuđen na smrt kotača. No, kad je svetac otišao pištolja, udarac s neba razlomi na komadiće. Car je i dalje ne boji. Dakle, ako je otkriveno zbog svoje vjere u sveto Trojstvo i neuspjeh da slijedite strasti velikog mučenika je odrubljena glava u 305.

Od davnina, naziv dan crkvenom kalendaru Catherine slavio 7 i 17. prosinca - u skladu s pravilima pravoslavne crkve. A2 i 13. veljače 9, 22 i 24. ožujka na 5 i 28 April- 25. studenoga - u skladu s pravilima katolik.

Video: zamjenik guvernera Olga Okunev čestitao diplomiranih srednje škole № 8 u Smolensku

Catherine Ime dan - ne samo jedan dan u strahu od svetih mučenika, a jedan od Djevice od tog imena. Također je popularan tradicionalni obredi vezani uz ovaj dan. Na primjer, žene u Rusiji nagađalo u noći 7. prosinca. Jedan od omiljenih vrsta proricanja je ovo: u noći "Katherine" uzela grančicu trešnje i staviti ga u vodu. Ako ona cvjeta - znači da će se udati sljedeće godine. Još jedna popularna metoda proricanja - na kruh. Nakon večere, sobarica ostavio komad kruha i staviti ga pod jastuk da san dođe zaručnik "kruh lomiti", Vjerovalo se da je imala san podijeliti kruh - udati za njega.

Također, na zabavi Katarina otvorila sanjkanje - to je bio prvi dan svečanosti. Mladi odgovara zabava, dao sam jedni druge darove i ran utrke u snijegu. blagdan se zove "Catherine-sannitsa", Za ovaj dan saonice obojana i drugačije uređena, nova - za rad u stari - popraviti.

Katarina Ime dan na crkvenom kalendaru

7. prosinca rođendan Katarina proslavila mnoge poznate osobe. To ime je dugo pozvao djevojke u najrazličitijim sektorima stanovništva: od kraljice do kmetova. Diljem svijeta, to je nadimak stekao veliku slavu: Katarina, Katarina, a drugi - svi izvedeni iz "Katharios",

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Imendan George. Dani rođendan George (Jurij)Imendan George. Dani rođendan George (Jurij)
Kada Valentina slaviti imendanKada Valentina slaviti imendan
Svetaca po imenu i datum rođenja. Kako ćete znati ime svecaSvetaca po imenu i datum rođenja. Kako ćete znati ime sveca
Angel Dan i ime NikoleAngel Dan i ime Nikole
Park - hrpa lišća različitih, kašu, kiša u dvorištu ... Tko danas je praznik, rođendan u studenom?Park - hrpa lišća različitih, kašu, kiša u dvorištu ... Tko danas je praznik, rođendan u studenom?
Imendan roman. Datum rođenja u pravoslavnom kalendaruImendan roman. Datum rođenja u pravoslavnom kalendaru
Ekaterina Miroshnichenko i njegov doprinos noktiju industrijiEkaterina Miroshnichenko i njegov doprinos noktiju industriji
Ime dan Iliji kada i kako slaviti?Ime dan Iliji kada i kako slaviti?
Kada je naziv dan Denis?Kada je naziv dan Denis?
Tko slave imendan u travnju, a kako to učiniti dostojanstvenoTko slave imendan u travnju, a kako to učiniti dostojanstveno
» » » Catherine Ime dan: povijest, tradiciju i malo proricanje sudbine