WikiEnx.com

Koje strane da stavi parna brana? Parna brana: cijena

Tijekom izgradnje privatnoj kući, posebnu pažnju treba posvetiti parna brana od stropa, poda, zidova i krova. Ako je ovo važan korak bi propustili dugo građevinskih konstrukcija elementi ne služe. O da, iz bilo kojeg razloga, važno je organizirati barijeru pare u privatnoj kući, i kako to učiniti, mi ćemo govoriti dalje.

Potreba za korištenje zaštitne filmove

Posebna film koji štiti izolacijski materijal od vlage, a „pita” zidovi ili krov nužno uključeni. Činjenica je da je zbog razlike u temperaturi, naročito zimi, na ulici iu kući, u dvorani na zidove i strop nakuplja kondenzat. Kao rezultat toga, toplina izolator je mokro i prestane obavljati svoje funkcije. Kuća je dobivanje hladno. Osim toga, vlaga dovodi do pogoršanja komponenti zgrade.

kako oblikovati svoj parna brana

paroizolyatorov sorti za zidove

Postoje samo tri glavne vrste filmova dizajniran kako bi zaštitili mineralna vuna polistiren ili vlage:

Video: Parni strop u potkrovlju

 • Standardno. Najmanje skupo i ne osobito izdržljiva vrsta parna brana. U većini slučajeva to je obično gusta polietilenska folija.
 • Folija. Polietilen je skuplji, ali u isto vrijeme, osim parna brana, obavlja drugu funkciju - reflektira toplinu nazad u sobu. Vlasnici zemlje kuća često zainteresirani na koji način bi se postavili parna brana na zidovima i stropu. Tu je takvo pitanje obično je u odnosu na ovu vrstu. To je, u stvari, takav film je instaliran, smatramo nastavku.
 • Membrana. Naznačen time ograničeno parne brane. To vam omogućuje da kontroliraju izlaz vode iz prostora.

koja strana položiti parna brana

Što su paroizolyatory za krovove

Kako spriječiti kondenzaciju potkrovlje zidove i tavanima obično koriste membrane. Možete odabrati:

 • Perforirana. Ova vrsta predstavlja Pojačani film ili u kombinaciji tkanine.
 • Troslojne Superdiffuzionnaya. Naznačen time, da nema rupa. Preporučuje se za uporabu u prašnjavim okruženjima.
 • Porozna. To vrijedi i tamo gdje je prašina. U ovom filmu postoji ogromna količina interfiber pore. Prašina im klompe. Kao rezultat toga, film prestane obavljati svoje funkcije.
 • Dva sloja filma. Jeftinije Superdiffuzionnaya vrste membrana tri sloja. U takvim filmovima, nedostaje jedan od zaštitnih slojeva.

I za koji sprečava ulazak vlage zidova i stropova mogu koristiti ili valjane foliju. Mnogo je razlika u njihovoj vrijednosti nije prisutan.parni IZOSPAN

Parna brana: cijena

Ovisno o različitim materijalnim troškovima mogu biti različiti. Na primjer, konvencionalni parna brana plastična folija košta oko 500 rubalja po roli. Folije opcija će koštati oko 1400-1800 rubalja. Troslojna dobro difuzija membrana To će koštati oko 4000-5000 rubalja. Popularan kao parna brana "Izospan" To će koštati oko 800-1000 rubalja. po roli. Ove cijene vrijede na početku 2015. godine.

Paroizolyatory "Izospan"

U ne previše visoke cijene jedan je od najpouzdanijih i, kao što je već spomenuto, popularne sorte zaštitnim materijalom. Postoji nekoliko vrsta filmova poput pare, "Izospan":

 • Klasa A. Dizajniran za unutarnje strukturne elemente.
 • Klasa AS. Ova tri sloja membrana koja se obično koristi u ventiliranim fasadama i krovnih konstrukcija za zaštitu od pod krov kondenzacije.
 • Klasa B. univerzalna verzija Dvoslojni
 • Klasa C. Hydro i parna brana materijala.
 • Klasa D. Također je dizajniran za hidraulične i sprečava ulazak vlage konstrukcija. To se može koristiti za zaštitu od kapilarne vlage.
 • Klasa SL. To je za montažu traka spojka.

kako da stavi parna brana na stropu

Izračun paroizolyatora

Naravno, prije nego što odete u dućan kupiti film, potrebno je učiniti sve potrebne izračune. Izvedite ovaj postupak je vrlo jednostavan. Sve što trebate učiniti je - izračunati površinu svih elemenata dizajna kuće, zahtijevajući zaštitu. Izračun je napravio uzimajući u obzir širinu rastavna filma i potrebnih krugova.

montiranje izoliranje film na zidu

Zatim, uzeti u obzir kako se postaviti zaštitni materijal. Uključujući rastaviti i ono sa strane da se stavi parna brana. „Kolač” zidova raspoređenih u nekoliko koraka:

 • Pre površine punjena tokarenje. Obično to čine iz drva nije prevelika presjek. Razmak između letvica je obično jednaka širini od izolacijskih ploča.
 • Nakon instalacije mineralna vuna između greda okvira, ispravno montirana sebe paroizolyator. "Koje strane da stavi parna brana?" - pitanje je zapravo vrlo važno. Folija sloj mora biti usmjerena u sobu. To je bio pod takav aranžman u sobama stvara termos učinak i najbolje sačuvana toplina. Najčešće se postavlja na malom dijelu bara. Kasnije su montirani finu završnu obradu. Ponekad paroizolyator pričvršćen na posebnim tipkovnici ili tračnicama (na obje strane drvenih letvica). U tom slučaju, film je montiran blizu topline izolator. Otvor za provjetravanje se dobiva zbog razlike u širini letvicama zrake i debljini toplinske izolator.

paroizolyatora traka postavljena na sanduk zidova u vodoravnom položaju s preklapanjem od oko 15 cm. Ponekad dodatni dimenzioniranje se vrši pletenica traka prostora.

kako da stavi parna brana

krov zaštita

Zatim pogledajmo kako postaviti prepreku pare u dijelu krova. Postavljanje film na tavanu ili stanu se vrši u gotovo istim redoslijedom kao na zidu. Jedine izolacijske ploče u ovom slučaju se montiraju izravno između rogova. Prema tome, parna brana vezan na to ipak. To se također može koristiti u barovima, zagrade ili tračnicama.

Video: Razlike između parne brane na hidroizolaciju.

Tako, dakle, kao što je učinio polaganje parna brana na krovu, mi smo našli. Kao što možete vidjeti, postupak je vrlo jednostavan. Koristite paroizolyator na krov izolacija a uređaj tavan ili potkrovlje potrebno.

parni cijena

Zaštita strop

Zatim razmislite o tome kako položiti parna brana na stropu. Izvođenje radova na instalaciji filma na podu, također treba slijediti određena pravila. Prilog u ovom slučaju sastoji u sljedećem redoslijedu:

Video: hidro i pare izolacija

 • Na stranama grede s fiksacijom (za ventilaciju sloj uređaj) napeta izolacijski film. Škripac joj spajalice ili male nokte.
 • Moderna izolacija Film razlikuju dovoljno snage, a time i izolacija ploče može se postaviti izravno na njih.
 • Nakon instalacije mineralne vune na vrhu je iz sljedećeg katu tavan ili se protezala jedna parna brana.
 • ispuniti podne daske potkrovlje.
 • Montirani stropni panel na donjem kraju.

Stropni paroizoliruyut obično nakon zidova. Preklapanje materijala u kutovima ne bi trebala biti manja od 20 cm.

seks, pare,

Pa, kako se stavi parna brana na stropu, vi već znate. Sada razmislite o tome kako bi zaštitili izolacija poda. Ovaj rad se odvija u nekoliko faza:

 • Stane između grede sloja Brtvljenje foliju.
 • Nošeni pravilna izolacija sama.
 • Na vrhu barova punjena paroizolyator.
 • Montirane podne daske.

Uvjeti folija za montažu

Naravno, kako to položiti parna brana ove vrste, također vrijedno znati. U ovom slučaju, kao iu svim drugima, u početku postavljen tokarenje. Listovi su montirane na njemu i učvršćeni vijcima. Mjesta zglobovi se lijepe za zubima.

polaganje parna brana na krovu

pravila dimenzioniranje

Odgovor na pitanje kako pravilno stog parna brana može se smanjiti, uključujući sljedeće preporuke:

 • Stel oblaganje mora biti kontinuirani sloj, ostavljajući rupe i izbjegavanje diskontinuiteta.
 • Film je bio vrlo poželjan prilikom ugradnje ne protežu. Inače, to jednostavno može biti slomljena. Da bi se to izbjeglo, potrebno je izrezati trake s malom razlikom.
 • Dok izolacijske zidove i krov zgrade izvan parna brana je instaliran na prvom mjestu.
 • Nakon postavljanja ploča ili traka je potrebno kontrolirati nepropusnost.
 • Između unutarnje dorada i završni sloj treba biti smješten paroizolyatora ventilacije debljina sloja ne manje od 4 cm.

Važno je znati o kakvoj se stranci položiti parna brana korištenjem membranskog film. Postavljen na unutarnje površine izolacijskog materijala. Saznajte više o kakav party je u redu, zar označavanje.

Dakle, kao što ste možda primijetili, parna brana izgradnja zgrade s vlastitim rukama - postupak nije osobito kompliciran. Ono što je najvažnije - ne poštujući gore navedene preporuke. U tom slučaju, bit će pod uvjetom da je pouzdan zaštita izolacije, kao i elementi zidova, poda, krova i stropa.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Parna brana za krov. Cijene, materijala, montažaParna brana za krov. Cijene, materijala, montaža
Strop parna brana: kako to učiniti?Strop parna brana: kako to učiniti?
Dorada drvenu kuću izvana: opcijeDorada drvenu kuću izvana: opcije
Izovol (izolacija) specifikacije i karakteristikeIzovol (izolacija) specifikacije i karakteristike
Elementi krovište: mekane, izrađene od valovitog kartona, drvetaElementi krovište: mekane, izrađene od valovitog kartona, drveta
Zagrijavanje krova s ​​unutarnje strane ruku. Krov tehnologija izolacijeZagrijavanje krova s ​​unutarnje strane ruku. Krov tehnologija izolacije
Negorivo izolacije. Njegove vrste i značajke zahtjevaNegorivo izolacije. Njegove vrste i značajke zahtjeva
Kako izolirati zidove iznutra u privatnoj kući pjene blokova?Kako izolirati zidove iznutra u privatnoj kući pjene blokova?
Gidroparoizolyatsionnaya Film: karakteristične reakcije, primjenaGidroparoizolyatsionnaya Film: karakteristične reakcije, primjena
Glassine što je to? Glavni tehničke specifikacije, proizvođač možete vjerovatiGlassine što je to? Glavni tehničke specifikacije, proizvođač možete vjerovati
» » » Koje strane da stavi parna brana? Parna brana: cijena