WikiEnx.com

Parna brana za krov. Cijene, materijala, montaža

Što bi moglo biti teško popraviti, ni struje, a to je glavni? To je točno, izgradnja kuće. Problemi to otvara puno više, te različite varijante rješenja i vilicom, kada morate izabrati jednu stvar, ne računaju. Tako da ćemo morati naporno raditi posebno u kuću stajao je dugo vremena, a tijekom cijelog razdoblja njenog rada nije tekla, prozor nije pregorjela, ali temelj ne ruši pod teretom zgrade. Ali danas će se govoriti o nečem drugom - o jednom od završnih faza, u stvari, izgrađen. To je oko krova. I preciznije, kako položiti parna brana na krovu.

Što je para?

Strogo govoreći, tehnologija proizvodnje i korištenja je jednostavan u krajnost - krov je ugrađen u jedan dodatni sloj materijala koji ne prenosi vlagu. Parna brana - obično je film u produkciji nekoliko vrsta materijala, koja će biti riječi kasnije. Dakle, kao što možete vidjeti, ništa težak o tome.

Zašto pare?

Malo iznad je rekao nekoliko riječi o dugom životu u kući. parna brana za krovDakle, na krovu za dugo vremena služio, te bi trebao misliti o njoj parna brana. To je učinio ne kako bi se spriječilo vlage iz uzimajući u kuću izvana, možda mislite, ne, ovdje stvar je vodena para, koja ustati iznutra. Moderni materijali za krov, su prilično sposobna dobro utopliti i držati vodu u kući, ali vlaženje unutrašnjosti ništa ne štiti. Za ove svrhe moraju koristiti dodatni sloj materijala koji ne priznaje vodena para na gornjim slojevima strukture i ne dopušta im se pokvariti. Zato je parna brana za krov.

Stavite u krovu

U građevinarstvu „žargonu” možete pronaći tako nešto kao što je krovište pita. To je zbog činjenice da je krov te je upravo ona vrsta kolača. To je, više slojeva različitih materijala složenom na vrhu svake druge - svi oni igraju različite uloge, a time i isključiti bilo koji od njih nije potrebno. To vam može koštati ništa, dok ambulante potpunu zamjenu krova, a to je sigurno ne treba. Užitak u takvim djelima, više potpuno besmisleno, br.parna brana za krovnu cijenu

Parna brana za kuća krov On je postavljen kao najniži sloj krova. Top-down shema će izgledati ovako:

  • krovište;
  • sanduk;
  • Brtvljenje;
  • izolacija;
  • rogovi;
  • pare.

To je, ovaj sloj je od vitalnog značaja za zaštitu svih ostalih - ako je na mjestu tamo, plijesni, materijali će se deformirati i kolaps će se formirati unutar krova. Sve to čak može dovesti do raspada izgrađenih objekata.

Parna brana krov. materijaliDanas, zgrada tržište je vrlo razvijena, te stoga ne pronaći odgovarajući materijal za bilo nemoguće. Osim toga, to ne zahtijeva ništa previše posebno. Pogodan je za istog materijala koji se koristi za hidroizolaciju. Dakle, možete jednostavno kupiti više plastičnu foliju i koristiti ga ne samo u sredini „kolača”, ali na dnu, previše. Ova metoda je mnogo lakše da se odmori. Nadalje, također je moguće kupiti polipropilen film ili membrana. Od ove tri vrste nešto niži ili odvojeno. Osim njih tu su i druge, ali nije tako česta pojava, na primjer, IZOSPAN, iako je vrlo obećavajuće.položiti parna brana na krovu

Video: Krovovi mekani pločica šindre MAIN ODABRATI

Polietilen film kao zaštitni materijal pare

To je lako dostupna od svih komponenti koje se mogu koristiti kao parna brana za krov. Osim toga, kao što je već rečeno, to je univerzalna. Međutim, za veće strukturalne čvrstoće zbog nepostojanja posebnih svojstava čvrstoće i gustoće će morati koristiti film sa pojačanom tkanine ili mreže.

Video: Montaža krova krova

Takvi filmovi su dostupni u dvije različite vrste - perforirani i ne-perforirani. Prvo se koristi samo za plošne No, drugi - samo za svoj cilj danas. Činjenica da su perforirane folije izrađene rupe, što ih čini neprikladnim za parna brana. Barem teoretski. U praksi, a takav film može se koristiti kao izolator.

Polietilen filmovi su proizvedeni u rolama, pa ćete ih slagati - zbog toga treba unaprijed da prisustvuju kupiti brtvljenje. To je apsolutno neophodno za stvaranje pare čvrsto veo, čija uloga će se na ovom filmu.

polipropilen film

Ova vrsta se koristi uglavnom za hidroizolacija radova. To je još uvijek ponekad koristi za pare barijera, ali samo kada je ruka ništa drugo. Inače to je bolje kupiti drugačiji izgled.pare, krovni materijali

Video: Bakar šindre cijena bakra krovne šindre i njegove karakteristike

Po dizajnu, sastavljeni su od dva sloja. Jedan od njih - je kombinacija viskoze i celuloze, koji se koristi da apsorbira višak vlage i naknadno sušenje.

Membrane. svojstvo

Ovaj materijal je prilično skupo, ali to je razumljivo - to je puno više moderan. U stvari, membrana najbliži do savršenstva, odnosno dovršiti parna brana krova i štite ga od vanjskih utjecaja. Međutim, da bi ih koristili za tu svrhu je sasvim nerazuman - hidroizolacije koja je više prikladan za njih, pogotovo za dvoslojnim primjeraka. Uzorak leta (ne samo dvoslojni, ali oni uglavnom) su zanimljivi da ne prođe vodene pare, ali je prošao, nakon čega je gornji sloj je odgođen i isparava.

Parna brana za krov s rukama

Naravno, uvijek je mnogo lakše pozvati stručnjake i neka ih učiniti sve. To daje dovoljno jamstvo kvalitete, a također nemaju puno posla za nevidljiv nakon rezultata. Ali ako još uvijek želite napraviti kuću od vrha do dna na vlastitu, savjet dati ovdje, trebali bi doći u ruci.

Najbolje znaju kao npr IZOSPAN - Film stog je prilično jednostavan, a upute se mogu naći gotovo svugdje. Osim toga, parna brana slaganje tehnologije ovdje je gotovo isti, razlike su samo u malim detaljima.

Potrebni alati

Od alata koji su potrebni da bi ugradnja parna brana, trebat će vam sortirano pištolj. Ako to nije pri ruci, ne brini. To je moguće učiniti određenu količinu čekić i nokte. Potonji je, usput rečeno, to je najbolje da se pocinčani.

materijali

Dodatno IZOSPAN, svojstva od kojih su gore opisani, trebat će vam sljedeće materijale:

  • Ljepljiva traka - za germetezatsii šavova i različitim zglobovima.
  • Obloga - koristi kao dekorativni element koji nije vidljiv parna brana materijala. Napraviti istu takvu obloge mogu OSB-ploče, suhozida, drvenarije, MDF, t. D.

montažu proces. shema

Parna brana za krov uklapa u određeni uzorak. Kao što se sjećate iz prethodno dostavljene informacije, nalazi se na dnu i pričvrstiti na grede. Za ovaj prvi korak, a to će se koristiti klamericu ili nokti.

Izospan dolazi u obliku valjaka, jer u uglovima, kao i vertikalnih i horizontalnih spojeva definitivno trebate učiniti preklapanje. To će spriječiti curenje pare u toplinsko-izolacijskog sloja.para za krov kuće

Posljednji stupanj je instalacija - konsolidacija dobivenog sloja pomoću ljepljive trake ranije spomenuto. Svi zglobovi, uglovi, mjesta bliskosti materijala na zidovima moraju biti pažljivo zalijepljen vrpcu. Takav oprezan pristup je potreban za brtvljenje eventualne prolaza.

Osim toga, ako su obložene parna brana na vrhu ukrasnog materijala, potrebno je ostaviti razmak od oko pet centimetara. To će omogućiti ventilaciju.

Preklapaju: ako je to potrebno parna brana film?

U stvari, parne podovi - nužan proces, kao i parna brana od krova, pogotovo ako vaš dizajn se sastoji od drva. Tada je vlažnost postaje presudno pokazatelj. Osim toga, potrebno je u slučaju da na dnu ima WC i kupaonice - vlaga uvijek će biti više od ostatka kuće. Kuhinja je djelomično točno. Također, preklapanje između podruma i kata često su opremljeni pare izolacijskog sloja - pogotovo ako su sobama. Akumulacija isparavanja i kondenzacije u tom slučaju neizbježno je da čini montiranje parna brana obavezna.

Parna brana: učiniti ili ne učiniti?

Ovdje je odgovor jasan - napraviti. Druga mogućnost je ispunjen s ozbiljnim posljedicama. U stvari, ne postoji ništa posebno teško u ovom procesu, te stoga ne treba zanemariti, kao i da ne plaćaju pozornost na sitne detalje koji se kasnije može postati presudna.ugradnja parne brane

Također treba napomenuti da je parna brana za krov, trošak koji nije tako velik, pogotovo u usporedbi s drugim predmetima i materijalima potrebnim za gradnju, na raspolaganju mnoge. Dakle, film će vas koštati u iznosu od oko tisuću, ali to je najjeftiniji (od 660 rubalja po roli). Bolje je materijal, veća cijena. Na primjer, najskuplji membrane su već oko sedam tisuća. Pare sloj barijereCijena ovdje navedeno je 75 m2 Film, koji je dovoljno za srednje kuće.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Krov s rukama od metala: suptilnosti instalacijeKrov s rukama od metala: suptilnosti instalacije
Strop parna brana: kako to učiniti?Strop parna brana: kako to učiniti?
Elementi krovište: mekane, izrađene od valovitog kartona, drvetaElementi krovište: mekane, izrađene od valovitog kartona, drveta
Glavni i dodatni elementi krovaGlavni i dodatni elementi krova
Zagrijavanje krova s ​​unutarnje strane ruku. Krov tehnologija izolacijeZagrijavanje krova s ​​unutarnje strane ruku. Krov tehnologija izolacije
Glassine: primjena, svojstva, osobineGlassine: primjena, svojstva, osobine
Glassine što je to? Glavni tehničke specifikacije, proizvođač možete vjerovatiGlassine što je to? Glavni tehničke specifikacije, proizvođač možete vjerovati
Tehnologija polaganje šindreTehnologija polaganje šindre
Koje strane da stavi parna brana? Parna brana: cijenaKoje strane da stavi parna brana? Parna brana: cijena
Kao Croutes krovu metala: jednostavan odgovorKao Croutes krovu metala: jednostavan odgovor
» » » Parna brana za krov. Cijene, materijala, montaža